Statuia „Îngerului care se întoarce” din Mississippi. Ce istorie tulburătoare se ascunde în spatele ei

statuie

statuie

Fondat în 1822, cimitirul orașului Natchez are vedere spre râul Mississippi și este cunoscut pentru semnificația sa istorică. Potrivit Natchez Trace Parkway, cimitirul este situat la nord de centrul orașului Natchez, Mississippi, și are morminte care datează din anii 1700. Natchez raportează că cimitirul este plin de povestiri locale, inclusiv una despre Florence Irene Ford.

Ford a fost o tânără care a murit din cauza febrei galbene în 1871, când avea doar 10 ani. Deoarece îi era frică de furtuni, mama ei îndurerată a construit o scară care ducea la sicriul ei pentru a-i oferi alinare ori de câte ori se abătea o furtună.

Totuși, cel mai notabil este faptul că, potrivit Atlas Obscura, cimitirul găzduiește statuia „Îngerul care se întoarce”. Cu o expresie solemnă care domină terenul cimitirului, statuia a fost numită „Îngerul care se întoarce” datorită faptului că îngerul pare să se întoarcă ori de câte ori trece o mașină pe lângă el. Istoricul Don Estes a explicat pentru revista Country Roads Magazine că „este o iluzie optică, dar ea chiar pare că se întoarce”. Publicația afirmă că acest fenomen se datorează unghiului drumului. Cu toate acestea, statuia Turning Angel este venerată pentru un alt motiv, ea comemorează viețile mai multor angajați locali care au murit într-un accident îngrozitor.

Explozia mortală de la compania de medicamente din Natchez

La 14 martie 1908, Natchez scrie că a avut loc o explozie la Natchez Drug Company. New York Times precizează că afacerea era găzduită într-o clădire de cărămidă cu cinci etaje. Conform Natchez Historic Foundation, proprietatea, care a fost construită în 1891, a fost o lojă masonică până când a fost cumpărată de John H. Chambliss, președintele Natchez Drug Company. În ziua exploziei, angajații companiei s-au plâns că în clădire mirosea a gaz. De fapt, documentele judiciare au arătat că angajații puteau simți mirosul de gaz cu o zi înainte de explozie. Cu toate acestea, nu s-a făcut nimic.

Documentele explică în continuare că, pe 14 martie, mirosul era atât de puternic încât a fost chemat la fața locului un instalator, Sam Burns. Burns ar fi găsit scurgerea și le-a spus angajaților că a rezolvat problema. Cu toate acestea, mirosul de gaz a persistat. În ciuda acestui fapt, angajații companiei nu au fost trimiși acasă. Burns a decis să mai caute o dată scurgerea folosind o lumânare aprinsă. Din păcate, Burns a declanșat explozia masivă la ora 14:45.

Imobilul a fost complet distrus, iar explozia s-a produs în subsolul clădirii. Documentele postate de orașul Irving notează că mai multe femei tinere, precum și Burns, au murit în explozie. În total, se crede că au murit 11 persoane. Cea mai tânără avea 12 ani.

Proprietarul Natchez Drug Company a fost îndurerat de explozie. Drept urmare, acesta a decis să cumpere locuri de înmormântare în cimitirul orașului Natchez pentru angajații săi decedați. În plus, a comandat statuia Îngerul Întors pentru a-i onora. Inscripția de pe statuie spune: „Ridicată de Natchez Drug Company în memoria nefericiților angajați care și-au pierdut viața în marele dezastru care a distrus clădirea sa la 14 martie 1908”. Deși 11 oameni au fost uciși, Fundația Istorică Natchez scrie că doar cinci dintre ei sunt îngropați lângă statuie.

Aceste cinci morminte aparțin unor femei tinere, iar pe pietrele funerare sunt trecute doar numele de familie ale acestora. În iunie 2020, statuia „Îngerul care se întoarce” a fost subiect de știri când s-a raportat că monumentul a fost dat jos de pe piedestal și aproape distrus. La scurt timp după aceea, WAPT a anunțat că un bărbat de 20 de ani a fost arestat pentru această infracțiune. El a fost acuzat de distrugere intenționată pentru că a provocat pagube de 40.000 de dolari. Nu a fost oferit un motiv în spatele acțiunilor vandalului. După o serie de donații, statuia „Îngerul care se întoarce” a fost restaurată în New Orleans și s-a întors imediat în cimitirul orașului Natchez în luna septembrie a aceluiași an.

Exit mobile version