• Un atentator sinucigaș cu bombă a detonat explozibili în apropierea intrării ambasadei Rusiei din Kabul, a anunțat luni poliția, adăugând că atacatorul a fost împușcat mortal de gărzile înarmate în timp ce se apropia de poartă.
  • ,,Atacatorul sinucigaș, înainte de a ajunge la țintă, a fost recunoscut și împușcat de gărzile Ambasadei Rusiei… nu există încă informații despre victime” , a declarat pentru Reuters Mawlawi Sabir, șeful districtului de poliție unde a avut loc atacul.
  • Rusia este una dintre puținele țări care au menținut o ambasadă la Kabul după ce talibanii au preluat controlul țării în urmă cu mai bine de un an.

Doi angajaţi ai ambasadei Rusiei au murit luni într-o explozie în apropiere de misiunea diplomatică a ţării la Kabul, a anunţat Ministerul rus de Externe, precizând că există de asemenea ,,răniţi în rândul cetăţenilor afgani” , potrivit Reuters.

Anterior, agenţia rusă oficială de presă RIA a relatat că un diplomat şi un agent de pază de la ambasadă au fost răniţi într-un presupus atac sinucigaş cu bombă.

Poliţia afgană a precizat la rândul său că un kamikaze a detonat explozibili în apropiere de intrarea ambasadei Rusiei la Kabul, adăugând că atacatorul a fost împuşcat de agenţii de pază în timp ce se apropia de poartă.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Rusia este una dintre puţinele ţări care au menţinut o ambasadă la Kabul după ce talibanii au preluat puterea în urmă cu peste un an. Deşi Moscova nu recunoaşte oficial guvernul taliban, există discuţii între cele două părţi asupra unui acord ca Rusia să livreze benzină şi alte bunuri.


Un atentator sinucigaș cu bombă a detonat explozibili în apropierea intrării ambasadei Rusiei din Kabul, a anunțat luni poliția, adăugând că atacatorul a fost împușcat mortal de gărzile înarmate în timp ce se apropia de poartă, potrivit Reuters.

Atacatorul sinucigaș, înainte de a ajunge la țintă, a fost recunoscut și împușcat de gărzile (talibane) ale ambasadei ruse … nu există încă informații despre victime” , a declarat pentru Reuters Mawlawi Sabir, șeful districtului de poliție unde a avut loc atacul.

Rusia este una dintre puținele țări care au menținut o ambasadă la Kabul după ce talibanii au preluat controlul țării în urmă cu mai bine de un an.

Deși Moscova nu recunoaște oficial guvernul talibanilor, a purtat discuții cu oficialii pentru un acord de furnizare de benzină și alte produse de bază.