- Arheologii dezvăluie topul celor mai înfricoșătoare descoperiri pe care le-au făcut de-a lungul carierei.
- O mumie înfricoșătoare numită de arheologi Omul „E” a fost descoperită în 1886 de către Serviciului de Antichități Egiptean.
- Arheologii din diferite țări slave au găsit mai multe exemple de înmormântări ale „vampirilor”.
Arheologii din toată lumea au dezvăluit top cele mai înfricoșătoare descoperiri pe care le-au făcut de-a lungul carierei. Chiar și un simplu artefact, cum ar fi un mic instrument din piatră, poate oferi suficiente informații despre modul în care trăiau oamenii pe vremuri. Multe dintre descoperiri ne arată partea sumbră a trecutului, durerile morții și relele omenirii. Iată 3 dintre cele mai neliniștitoare descoperiri, potrivit The Collector:
Mumia cunoscută sub numele de Omul „E”, în top
O mumie cunoscută sub numele de Omul „E” a fost descoperită în anul 1886 de către șeful Serviciului de Antichități Egiptean, Gaston Maspero. Trupul a fost găsit în interiorul unui sicriu, fiind învelit în piele de oaie. Maspero a găsit mâinile și picioarele mumiei legate între ele, iar fața era înghețată lăsând impresia că mumia țipa.
Datorită modului în care arată fața și corpul, oamenii de știință cred că Omul E ar fi putut fi otrăvit sau îngropat de viu. Oricare ar fi cauza, bărbatul a avut cu siguranță dureri când a murit. Maspero a lansat o teorie conform căreia mumia ar putea fi prințul Pentewere, fiul lui Ramses al III-lea .
Oricine ar fi această mumie, expresia feței sale înfiorătoare continuă să fascineze arheologii din întreaga lume care au inclus-o în top cele mai stranii descoperiri.
Înmormântările vampirilor din Polonia
În ultimul deceniu, arheologii din diferite țări slave au găsit mai multe exemple de înmormântări „vampirilor”, adică indivizi suspectați că ar fi vampiri și îngropați în moduri care i-ar împiedica să se întoarcă la viață.
În 2013, mai multe morminte au fost descoperite în timpul construcției unui drum nou în apropierea orașului Gliwice, Polonia. Răposații fuseseră decapitați și îngropați cu capetele între picioare. Se credea că decapitarea îi împiedică pe morți să se ridice din mormintele lor.
Unele schelete au fost găsite îngropate cu seceri peste gât, astfel încât să fie decapitate dacă ar învia din morți. Alte metode de înmormântare includ îngroparea corpului cu capul în jos sau cu o cărămidă în gură.
Cranii umane din practica aztecă a sacrificiului
Deoarece practica aztecă a sacrificiului uman este binecunoscută, nu este surprinzător faptul că în templele aztece au fost descoperite mai multe cranii umane. Un enorm tzompantli-suport pentru cranii, stătea în fața Templo Mayor din orașul aztec Tenochtitlan. Craniile nu erau doar decorațiuni, ci erau considerate simboluri spirituale.
În 2015, arheologii au descoperit două turnuri alcătuite în întregime din cranii umane. Arheologii de la Institutul de Antropologie și Istorie au estimat că pereții conțin probabil mii de cranii, având în vedere amploarea masivă a sacrificiilor umane care au loc în acele timpuri.