Topul celor mai bune vinuri la masa de Paște. Cu ce se potrivește friptura de miel?

Vinul este adesea asociat cu sângele lui Iisus Hristos, care, conform tradiției creștine, a fost vărsat pentru ispășirea păcatelor omenirii. Mulți creștini consideră că vinul este o expresie a bucuriei și a recunoștinței pentru sacrificiul lui Hristos și pentru biruința Sa asupra morții. Desigur, un vin bun îți ofere și o experiență culinară de neuitat.

„Masa de paște are foarte multe preparate și de asemenea sunt foarte multe vinuri pe care le putem asocia cu preparatele pe care le punem pe masă. În primul rând, aș începe cu un spumant la început de masă, un spumant românesc, chiar de la Rhein Extra, spumant din struguri Chardonnay, un spumant alb care merge foarte bine cu aperitivele, cu drobul, cu ouăle. Bineînțeles se poate asocia și un vin alb, un vin alb din struguri Fetească Albă sau Sauvignon Blanc asta pentru aperitive”, susține Daniel Borțeanu, somelier.

Aromele să fie fructate sau florale?

„Sauvignon Blanc este fructat. Feteasca Albă este floral bineînțeles. Tocmai de aceea le-am recomandat pe cele două pentru că se combină foarte bine cu toate aperitivile

La friptură ar trebui în mod normal un vin roșu. Ar merge o Fetească Neagră pentru friptura de miel. Sunt foarte mulți care prepară nu numai friptură, ci și alte preparate cu sos din miel. Acolo aș merge și pe alți struguri: pe un Primitivo De Manduro, de exemplu să alegem și vinuri de import pe care le-am găsi pe piața din România. Un strugure roșu mai corpolent, unde găsim și unele nuanțe florale dar și piperate”, a declarat Daniel Borțeanu pentru Aleph News.

Citește și

Exit mobile version