• Cuplul sud-african Max și Joe au transformat un castel dărăpănat din Toscana într-un refugiu de lux.
  • Max și Joy au descoperit Castello di Fighine, o fortăreață militară medievală în 1995.
  • Castelul înconjurat de plantații de măslini și păduri le-a atras atenția după ce au vizionat zeci de proprietăți abandonate din Italia.


În ciuda stării avansate de degradare, Max și Joy și-au dat seama că pot transforma acest castel abandonat într-o proprietate de lux, folosindu-și abilitățile și experiența din lumea afacerilor. Au achiziționat proprietatea și au început un proiect masiv de restaurare, care a durat mai mult de 20 de ani.

Castello di Fighine cocoțat la 650 de metri în San Casciano dei Bagni, în apropiere de granița cu Umbria, a fost transformat într-o a doua casă foarte somptuoasă cu toate facilitățile moderne, dar păstrându-și totodată istoria și farmecul său medieval.

Proiectul lor a inclus reconstruirea zidurilor de piatră, restaurarea ferestrelor și a ușilor, modernizarea instalațiilor electrice și sanitare și adăugarea de facilități de lux, cum ar fi o piscină, o sală de gimnastică și o sală de cinema. De asemenea, au creat o livadă de măslini și au început producția propriului ulei de măsline.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

,,Am depus multă muncă și dragoste aici, înfruntând și depășind provocări. Și foarte mulți, foarte mulți bani pentru a readuce acest loc la viață din nou” , a declarat Joy Ulfane pentru CNN.

Simțindu-se intrigați, Max și Joy au călătorit până în cătunul Fighine pentru a vedea castelul și au fost întâmpinați de o clădire acoperită cu iederă, extrem de neglijată, cu tavane cu boltă înaltă și mai multe încăperi, inclusiv o pivniță de vinuri.

Ei au cumpărat cetatea, care a aparținut unei familii aristocratice din acea vreme, pentru o sumă care nu a fost dezvăluită. După achiziționarea castelului, aceștia s-au apucat de renovare, un proces care a durat patru ani.

Odată ce au început să dărâme vegetația care acoperea castelul, a fost descoperit un turn care nu fusese vizibil anterior.

De la restaurarea unui castel la alte câteva căsuțe din jurul cetății a fost doar un pas. Soții Ulfanes au luat decizia de a cumpăra câteva dintre casele dărăpănate din jurul castelului Fighine și de a le renova. Aceștia au început procesul de renovare după ce au finalizat majoritatea lucrărilor la Castello di Fighine. Procesul de renovare a acestor case a durat încă opt până la zece ani.

Inclusă în Patrimoniul Istoric și protejată de legile italiene, înainte de a face orice modificări, proprietarii au trebuit să obțină aprobarea de la autoritățile competente și să respecte restricțiile impuse pentru a asigura că orice modificare este compatibilă cu caracteristicile originale ale proprietății și nu afectează valorile sale culturale și istorice.

Chiar și vechiul hambar a fost reconstruit într-o sală de recepție, în timp ce grădinile castelului au garduri frumoase de box, zidărie de piatră, lămâi, viță de vie și trandafiri.

Soții Ulfane, care păstrează castelul strict pentru ei, au restilizat casele alăturate în cinci vile uimitoare cu piscină și două apartamente, pe care le închiriază turiștilor.

În 1606 a trecut în mâinile unui nobil din Roma, care a fost numit marchiz de Fighine și ai cărui descendenți au locuit în cetate timp de aproape patru secole, până când a fost vândută soților Ulfanes

Astăzi, Castello di Fighine este o proprietate de lux, cu opt suite spațioase, fiecare cu propriul stil și caracteristici unice. Proprietatea este disponibilă pentru închiriere, evenimente private și vacanțe, iar oaspeții se pot bucura de priveliștea uimitoare a ținuturilor toscane, împreună cu experiențele culinare rafinate și vinuri fine.