• În 2019, Melanie Keen a fost numită director al Colecției Wellcome.
  • Ea s-a angajat să fie curajoasă în abordarea celor mai controversate obiecte expuse acolo.
  • Expoziția gratuită face parte dintr-o gamă uriașă de peste un milion de cărți, picturi și obiecte adunate de fondatorul muzeului.

Un muzeu londonez a anunțat că închide definitiv una dintre expozițiile sale cheie, după ce a recunoscut că perpetuează o versiune a istoriei medicale bazată pe teorii și un limbaj rasist, sexist și capabilist”. Galeria Medicine Man” din cadrul Wellcome Collection include obiecte legate de sex, naștere și moarte, precum și modele anatomice din lemn, fildeș și ceară care datează din secolul al XVII-lea.
Muzeul a declarat că puterea colonială a influențat modul în care a fost alcătuită expoziția.

Expoziția gratuită face parte dintr-o gamă uriașă de peste un milion de cărți, picturi și obiecte adunate de fondatorul muzeului, Sir Henry Wellcome, care a început să colecționeze în secolul al XIX-lea. Colecția Wellcome a declarat pe Twitter: Simplul fapt că au ajuns într-un singur loc – povestea pe care am spus-o a fost cea a unui om cu o bogăție, putere și privilegii enorme.

Iar poveștile pe care am neglijat să le spunem au fost cele pe care le-am marginalizat sau exclus din punct de vedere istoric.” Povestea globală pe care a spus-o expoziția a fost una despre sănătatea și medicina în care persoanele cu dizabilități, persoanele de culoare, persoanele de culoare, popoarele indigene și persoanele de culoare au fost exotizate, marginalizate și exploatate – sau chiar omise cu totul”, a declarat muzeul.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Acesta a continuat: Nu ne putem schimba trecutul. Dar putem să lucrăm pentru un viitor în care să dăm glas relatărilor și experiențelor trăite de cei care au fost reduși la tăcere, șterși și ignorați.

Am încercat să facem acest lucru cu unele dintre piesele din Medicine Man folosind intervenții ale artiștilor. Dar expoziția continuă să perpetueze o versiune a istoriei medicale care se bazează pe teorii și un limbaj rasist, sexist și capabilist. Acesta este motivul pentru care duminica aceasta, pe 27 noiembrie, vom închide Medicine Man pentru totdeauna.”

Aceasta numește decizia sa un punct de cotitură semnificativ” și se pregătește să transforme modul în care sunt expuse colecțiile sale. Colecția Wellcome s-a angajat să înființeze un nou proiect în următorii ani, care va amplifica vocile celor care au fost anterior șterse sau marginalizate din muzee”.

Și va aduce poveștile lor de sănătate și umanitate în inima galeriilor noastre”. În 2019, Melanie Keen a fost numită director al Colecției Wellcome și se pare că s-a angajat să fie curajoasă în abordarea celor mai controversate obiecte expuse acolo.