• Un oraș antic a fost găsit perfect conservat pe fundul lacului artificial Qiandao din China
  • „Orașul Leului”/„Shi Cheng” a fost construit în timpul Dinastiei Han între anii 25 și 200 d. Hr.
  • Guvernul chinez a decis să inunde orașul pentru a construi în zonă o hidrocentrală, în 1959

Un oraș antic a fost găsit perfect conservat pe fundul unui lac. Orașul subacvatic este ascuns la 40 de metri sub suprafața lacului artificial Qiandao din estul Chinei, conform indy100. Dar care este povestea locului?

Se crede că orașul antic uitat, cunoscut sub numele de Orașul Leului sau Shi Cheng, a fost construit în timpul dinastiei Han între anii 25 și 200 după Hristos. A fost cândva un centru politic și economic în provincia de est a Zhejiang. Zidurile orașului, despre care se crede că datează din secolul al XVI-lea, aveau cinci porți de intrare, spre deosebire de cele patru tradiționale din vechile orașe chineze, iar străzile sale largi conțin piatra dragonului și piatra Phoenix.

Guvernul chinez nu a părut impresionat de frumusețea locului, iar în 1959 a decis să construiască o centrală hidroelectrică în zonă și a decis să inunde orașul pentru a o face. Însă un efect surprinzător a fost că orașul a rămas ca o capsulă a timpului după ce a fost inundat. Apa folosită pentru a fi scufundat nu conținea nimic coroziv și nu era propice vieții marine, iar rămășițele sunt în stare perfectă. Acum, scafandrii lucrează cu grijă prin fiecare clădire, structură, arcadă, drum și casă pentru a crea în cele din urmă o imagine completă a felului în care ar fi arătat orașul.

Recomandări

UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
CE FACI IN WEEKEND LA PARIS?
VICTORIE PENTRU ALCARAZ LA MADRID
BENEFICIILE URCATULUI PE SCĂRI

Citește și