• Centrul istoric al orașului portuar ucrainean Odesa de la Marea Neagră a fost înscris miercuri pe lista UNESCO a Patrimoniului Mondial în Pericol, în ciuda opoziției Rusiei.
  • Odesa a fost bombardată de mai multe ori de Rusia de la invazia sa în Ucraina, la 24 februarie 2022.
  • Odesa, un oraş portuar la Marea Neagră, celebru mai ales pentru scările sale monumentale, este şi un port strategic în actualul conflict armat, fiind bombardat de mai multe ori de forţele militare ruse.

Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură a anunțat miercuri că a desemnat centrul istoric al Odesei, un oraș-port ucrainean, drept sit al Patrimoniului Mondial în Pericol, potrivit France 24.

Statutul, acordat de o reuniune a UNESCO la Paris, ar putea ajuta la protejarea moștenirii culturale a Odesei, care a fost amenințată de la invadarea Ucrainei de către Rusia și va permite accesul la ajutor financiar și tehnic internațional.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Odesa a fost bombardată de mai multe ori de Rusia de la invazia sa în Ucraina, la 24 februarie 2022.

În iulie 2022, o parte din acoperișul mare de sticlă și din ferestrele Muzeului de Arte Frumoase din Odessa, inaugurat în 1899, au fost distruse.

Odesa, un oraş portuar la Marea Neagră, celebru mai ales pentru scările sale monumentale, este şi un port strategic în actualul conflict armat, fiind bombardat de mai multe ori de forţele militare ruse.