• Actorul Victor Rebengiuc a împlinit 90 de ani, vârstă la care joacă în două spectacole.
  • La această vârstă, spectacolele în care joacă, „Tatăl” la Bulandra sau „Regele moare” – ambele la TNB, sunt mai mereu sold out. 
  • Debutul ca actor a fost pe scena Teatrului Naţional din Craiova, unde a jucat în perioada 1956-1957.

Avem și români puternici! Actorul Victor Rebengiuc a împlinit ieri 90 de ani. Rebengiuc nu este un un om despre care să vorbești doar la trecut. Trăiește din plin prezentul. E activ în două piese – „Regele Moare” de la Teatrul National Bucuresti și „Tatăl” la Bulandra.

Piesele se joacă mai mereu cu casa închisă. Rebengiuc a debutat în teatru acum 67 de ani – pe scena Nationalului din Craiova. De atunci – a jucat peste 200 de roluri, dar a intrat și în lume filmului – cu prestații remarcabile în Morometii, Tănase Scatiu sau Pădureanca.

Victor Rebengiuc a apărut în peste 50 de filme, cu roluri în care a lăsat amprenta talentului şi a seriozităţii sale. Unul dintre primele filme de succes a fost „Pădurea spânzuraţilor” , unde interpreta rolul Apostol Bologa (1964, film premiat la Cannes în 1965).

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Personalitate puternică, Victor Rebengiuc s-a pronunțat si față de situatiile complexe ale vietii. La Revolutia din 1989, pe 23 decembrie, Rebengiuc s-a dus la televiziune cu hartie igienică.