Victor Rebengiuc a împlinit 90 de ani. Actor în peste 50 de filme, acum joacă în două spectacole

  • Actorul Victor Rebengiuc a împlinit 90 de ani, vârstă la care joacă în două spectacole.
  • La această vârstă, spectacolele în care joacă, „Tatăl” la Bulandra sau „Regele moare” – ambele la TNB, sunt mai mereu sold out. 
  • Debutul ca actor a fost pe scena Teatrului Naţional din Craiova, unde a jucat în perioada 1956-1957.

Avem și români puternici! Actorul Victor Rebengiuc a împlinit ieri 90 de ani. Rebengiuc nu este un un om despre care să vorbești doar la trecut. Trăiește din plin prezentul. E activ în două piese – „Regele Moare” de la Teatrul National Bucuresti și „Tatăl” la Bulandra.

Piesele se joacă mai mereu cu casa închisă. Rebengiuc a debutat în teatru acum 67 de ani – pe scena Nationalului din Craiova. De atunci – a jucat peste 200 de roluri, dar a intrat și în lume filmului – cu prestații remarcabile în Morometii, Tănase Scatiu sau Pădureanca.

Victor Rebengiuc a apărut în peste 50 de filme, cu roluri în care a lăsat amprenta talentului şi a seriozităţii sale. Unul dintre primele filme de succes a fost „Pădurea spânzuraţilor” , unde interpreta rolul Apostol Bologa (1964, film premiat la Cannes în 1965).

Personalitate puternică, Victor Rebengiuc s-a pronunțat si față de situatiile complexe ale vietii. La Revolutia din 1989, pe 23 decembrie, Rebengiuc s-a dus la televiziune cu hartie igienică.