• Beyoncé nu este singura persoană care a atins o bornă importantă la Premiile Grammy 2023.
  • Actrița Viola Davis a devenit a 18-a persoană care câștigă rarul și râvnitul EGOT.
  • EGOT – termen inventat de actorul Philip Michael Thomas – este titlul râvnit acordat oricui câștigă sfântul cvartet al showbizului: Emmy, Grammy, Oscar și Tony Award.

Beyoncé nu este singura persoană care a atins o bornă importantă la Premiile Grammy 2023. Actrița Viola Davis a devenit a 18-a persoană care câștigă rarul și râvnitul EGOT, potrivit Forbes și The Independent.

Actrița americană, în vârstă de 57 de ani, a câștigat un Grammy pentru autobiografia sa „Finding Me” la categoria „Cea mai bună carte audio, narațiune și înregistrare de povestiri”.

„I just EGOT!” , a anunțat vedeta pe scena de la Grammy, mulțumind familiei sale pentru că a fost „cel mai bun capitol din cartea mea” .

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

„Am scris această carte pentru a o onora pe Viola, în vârstă de șase ani”, a spus ea. „Pentru a-i onora viața, bucuria, traumele, totul” .

Pe Instagram, Davis a scris: „Viola, în vârstă de 6 ani, este strigătoare la cer!!!!!. Este atât de încântată de cei 57 de ani pe care îi va deveni” .

Ce este EGOT?

EGOT – termen inventat de actorul Philip Michael Thomas – este titlul râvnit acordat oricui câștigă sfântul cvartet al showbizului: Emmy, Grammy, Oscar și Tony Award.

Victoria de aseară o plasează pe Viola Davis într-un grup de elită de 18 care au obținut acest titlu onorific. Ea este, de asemenea, a treia femeie de culoare din istorie care obține statutul EGOT.

Cum a ajuns Viola Davis să obțină EGOT?

Actrița a câștigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriță în rol secundar în 2017 pentru rolul din filmul „Fences” din 2016. Ea a câștigat un premiu Emmy în 2015 pentru rolul Annalise Keating din „How to Get Away with Murder” , devenind astfel prima femeie de culoare care a câștigat premiul de actriță principală de dramă. Are două premii Tony, pentru „Regele Hedley II” (2001) și pentru producția de pe Broadway „Fences” (2010).

Înainte de Davis, cea mai recentă câștigătoare a EGOT a fost cântăreața și actrița americană Jennifer Hudson.

Cine mai are un premiu EGOT?

Iată o listă cu toate vedetele din showbusiness care au un Emmy, un Grammy, un Oscar și un Tony, precum și data la care le-au obținut pe toate cele patru.

Richard Rodgers (1962)

Helen Hayes (1977)

Rita Moreno (1977)

John Gielgud (1991)

Audrey Hepburn (1994)

Marvin Hamlisch (1995)

Jonathan Tunick (1997)

Mel Brooks (2001)

Mike Nichols (2001)

Whoopi Goldberg (2002)

Scott Rudin (2012)

Robert Lopez (2014)

Andrew Lloyd Webber (2018)

Tim Rice (2018)

John Legend (2018)

Alan Menken (2020)

Jennifer Hudson (2022)

Viola Davis (2023) .

Există și alte versiuni ale EGOT?

O serie de creatori au fost numiți deținători de PEGOT, dar există definiții contradictorii cu privire la semnificația literei P”.

Unii cred că este vorba de Peabody Award, un premiu acordat celor care și-au folosit abilitățile creative pentru a servi publicul prin povestiri sau reportaje puternice.

Conform acestei definiții, Mike Nichols și Rita Moreno au un PEGOT.

Cu toate acestea, unii cred că P”-ul reprezintă un Pulitzer, premiul acordat scriitorilor și jurnaliștilor. Conform acestei definiții, Richard Rodgers și Marvin Hamlisch au obținut un PEGOT , potrivit Standard co uk.