• Anul acesta, Sunak a renunțat la un mesaj tradițional de Crăciun, mulțumindu-le în schimb funcționarilor publici.
  • Guvernul său rămâne blocat în conflicte industriale dure cu muncitorii în grevă.
  • Primul ministru a dat patru telefoane aparent surpriză diplomaților și echipajului unei nave militare pentru a-și exprima recunoștința.

Președintele Volodimir Zelenski a trimis urări de Crăciun în Marea Britanie și a mulțumit guvernului și premierului Rishi Sunak pentru sprijinul acordat, în timp ce războiul Ucrainei împotriva Rusiei continuă.

Într-un mesaj anterior, premierul a postat un scurt videoclip pe rețelele de socializare cu mesajul: De acest Crăciun, suntem alături de tine, Ucraina”. Răspunzând, Zelenski a postat: Sunt recunoscător lui Rishi Sunak și întregului popor britanic! Simțim sprijinul vostru. Simțim lumina și căldura inimilor voastre.

Lumina prevalează întotdeauna asupra întunericului. Astfel, împreună, vom învinge răul și vom restabili pacea în Ucraina, în Europa și în lume. Crăciun fericit, prieteni!”

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
CE FAC ELEVII ÎN SĂPTĂMÂNA VERDE
NE-A SALVAT VACCINUL?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT

Aceasta vine în momentul în care poporul ucrainean se confruntă cu primul Crăciun de la invazia rusă. Între timp, Sunak a optat în acest an împotriva unui mesaj tradițional de Crăciun, mulțumind în schimb funcționarilor publici, în timp ce guvernul său rămâne blocat în conflicte industriale dure cu muncitorii în grevă.

Primul ministru a dat patru telefoane aparent surpriză diplomaților și echipajului unei nave militare pentru a-și exprima recunoștința pentru sacrificiile” lor după un „an extraordinar” – într-o ruptură cu tradiția față de obișnuita emisiune de Crăciun către națiune.

Înregistrarea apelurilor, publicată vineri, are loc în timpul unei ierni tensionate de greve generalizate în sectorul public, care au afectat NHS, serviciile poștale și rețelele de transport. Apelând echipajul HMS

Protector și diplomații din Pakistan, Somalia și Ucraina, precum și un program de activități de sărbători și alimente la Londra, Sunak a încercat să prezinte valoarea pe care o acordă serviciului public. Într-o declarație, el a spus: Indiferent dacă lucrați în Mogadiscio sau în Milton Keynes în acest Crăciun, vreau să știți că vă sunt personal recunoscător pentru sacrificiul vostru”.

El a adăugat: Cei care și-au verificat prietenii și vecinii, voluntarii, funcționarii publici și personalul serviciilor esențiale care lucrează cu toții de Crăciun – sunt cu adevărat umilit de dedicarea voastră și știu că abnegația voastră în acest sezon festiv va răspândi veselie în întreaga țară.”