• Aceasta vine în contextul în care serviciile de transport din Marea Britanie au fost reluate după 48 de ore de grevă a lucrătorilor feroviari, ceea ce a provocat și mai multe dificultăți de călătorie pentru pasageri.
  • O dispută acerbă privind salariile, locurile de muncă și condițiile de muncă rămâne în impas.
  • Sindicatul a continuat cu o grevă începând de vineri la Network Rail și la 14 operatori de trenuri.

Premierul Marii Britanii, Rishi Sunak, l-a acuzat pe șeful de sindicat Mick Lynch că i-a transformat pe lucrătorii feroviari și pe polițiștii de frontieră în soldați de rând în războiul de clasă, susținând că un număr tot mai mare de membri ai sindicatului doresc o înțelegere.

Scriind în The Sun on Sunday, Rishi Sunak a declarat că sindicatului Rail, Maritime and Transport (RMT) i s-au oferit acorduri echitabile și accesibile pentru contribuabili, dar acestea au fost respinse.

Sindicatele cauzează suferință pentru milioane de oameni, în special grevele din transporturi, sincronizate în mod crud pentru a lovi ieșirile de Crăciun”, a spus Sunak. Chiar și laburiștii au recunoscut că cererile sindicatelor sunt inaccesibile. Dar ei vor continua să ia banii sindicatelor și să submineze interesele publicului.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Laburiștii îi susțin pe Grinches care vor să fure Crăciunul pentru propriile lor scopuri politice. Lucrătorilor feroviari și ofițerilor de frontieră li s-au oferit înțelegeri care sunt corecte – și accesibile pentru contribuabili. Un număr tot mai mare de membri de sindicat doresc o înțelegere. S-au săturat să fie soldați de jos în războiul de clasă al lui Mick Lynch.

Aceasta vine în contextul în care serviciile din Marea Britanie se reiau după 48 de ore de grevă a lucrătorilor feroviari, provocând mai multe dificultăți de călătorie pentru pasageri, în condițiile în care o dispută acerbă privind salariile, locurile de muncă și condițiile de muncă rămâne în impas. Joi, discuțiile dintre liderul sindicatului RMT, angajatorii companiilor feroviare și ministrul feroviar Huw Merriman nu au reușit să facă progrese.

Sindicatul a continuat cu o grevă începând de vineri la Network Rail și la 14 operatori de trenuri, ceea ce a paralizat serviciile din întreaga țară. Întreruperile vor continua pentru restul lunii din cauza interdicției de a efectua ore suplimentare de către membrii RMT la 14 operatori de trenuri.

O grevă de 48 de ore a șoferilor de autobuz din Londra, declanșată sâmbătă, a contribuit la perturbarea călătoriilor. Lynch susține că sindicatul continuă să primească un sprijin puternic din partea publicului.

El a declarat: Este mai bine să discutăm decât să nu discutăm, așa că ministrul feroviar a convocat joi o întâlnire cu reprezentanții RMT împreună cu Network Rail și operatorii de trenuri.

Am făcut schimb de idei și de posibilități, nu a existat nicio negociere la acea întâlnire, nu a rezultat nimic tangibil din aceasta. Dar ceea ce a făcut, după ce a auzit că, în calitate de facilitator, așa cum se descriu ei înșiși și oamenii care dețin în cele din urmă corzile pungii, este că ne-a invitat și a cerut să ne întâlnim și să purtăm discuții suplimentare în continuare și vom face acest lucru în perioada următoare, dacă companiile vor dori să se implice în acest lucru.”