• Premierul spune că cei care intră ilegal în Marea Britanie vor fi returnați rapid.
  • Parlamentarii vor stabili o cotă anuală pentru a determina câți solicitanți de azil pot veni în țară.
  • Fostul prim-ministru Theresa May i-a spus lui Sunak că traficul de persoane și traficul de ființe umane sunt infracțiuni distincte și separate și nu ar trebui să fie tratate sau să se vorbească despre ele ca despre una singură”.

Rishi Sunak a promis că va introduce noi legi pentru a combate imigrația ilegală, spunând că oricine vine ilegal în Marea Britanie nu va avea voie să rămână.

Făcând o serie de anunțuri în Camera Comunelor, prim-ministrul a declarat că legislația va fi introdusă la începutul anului viitor și că persoanele care nu vin în țară pe căi legale și sigure vor fi reținute și returnate rapid fie în țara lor de origine, fie într-o țară sigură, unde va fi analizată cererea de azil”.

El a spus că cei care vin ilegal nu vor mai putea să zădărnicească încercările de îndepărtare cu cereri sau apeluri întârziate sau false” și, odată îndepărtați din Regatul Unit, nu ar trebui să aibă dreptul de a reintra în țară sau de a obține cetățenia”.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Dar a promis să colaboreze cu Agenția ONU pentru Refugiați pentru a crea mai multe rute legale astfel încât Regatul Unit să rămână un refugiu sigur pentru cei mai vulnerabili”.

Soluția nu ar trebui să fie doar ceea ce funcționează, ci ceea ce este corect”, a spus Sunak. Este nedrept ca oamenii să vină aici ilegal. Destul este destul”.

Laburiștii au atacat anunțurile guvernului ca fiind doar artificii”, în timp ce liberal-democrații au spus că planurile ar slăbi protecțiile cruciale pentru victimele traficului de persoane și ale sclaviei moderne”.

Una dintre promisiunile făcute de dl Sunak în Camera Comunelor a fost de a elimina cazurile de azil restante până la sfârșitul anului viitor – dar Downing Street a precizat între timp că acest lucru se aplică doar cererilor depuse înainte de luna iunie.

Purtătorul de cuvânt oficial al primului ministru a declarat reporterilor că acestea totalizează 92.601 cereri inițiale de azil și a indicat că nu există un termen limită pentru a elimina toate întârzierile – care în septembrie totalizau aproximativ 143.000 de cereri.

Reacționând la acest lucru, ministrul de interne din umbră, Yvette Cooper, a declarat: Primul ministru nici măcar nu știe ce a promis astăzi. Această pretenție de a fi capabil să rezolve problema întârzierilor până la sfârșitul anului se destramă deja la doar câteva ore după ce a făcut-o. Nimeni nu are încredere în conservatori că vor repara sistemul de azil pe care l-au stricat în ultimii 12 ani”.

Directorul executiv al organizației Refugee Action, Tim Naor Hilton, a numit-o o zi rușinoasă” pentru guvern, adăugând: Cele mai multe dintre aceste schimbări sunt crude, ineficiente și ilegale și nu vor face nimic pentru a rezolva problemele reale ale sistemului.”

Printre deputații conservatori care au lăudat politicile s-a numărat și fostul ministru de cabinet Simon Clarke, care a spus că este o acțiune cu adevărat puternică și binevenită”.

Fostul prim-ministru Theresa May i-a spus lui Sunak că traficul de persoane și traficul de ființe umane sunt infracțiuni distincte și separate și nu ar trebui să fie tratate sau să se vorbească despre ele ca despre una singură”, adăugând: Responsabilitatea trebuie să revină Ministerului de Interne pentru a-și îmbunătăți procesarea”.