• Seely a declarat că va depune probabil amendamentul la începutul anului 2023, proiectul de lege fiind probabil foarte scurt.
  • Parlamentarul conservator Bob Seely intenționează să prezinte o propunere legislativă care ar putea, în cele din urmă, să le retragă titlurile regale lui Harry și Meghan.
  • Seely a declarat că a luat în considerare proiectul său de lege pentru deputați chiar înainte de ultima controversă legată de documentarul Netflix.

Rishi Sunak nu susține o nouă lege propusă pentru a-i lipsi pe Harry și Meghan de titlurile regale, a declarat vineri Downing Street. Întrebat despre o astfel de măsură, purtătorul de cuvânt oficial al premierului: Cred că vă referiți la un proiect de lege al unui membru privat pe care nu îl susținem”.

Parlamentarul conservator Bob Seely intenționează să prezinte o propunere legislativă care ar putea, în cele din urmă, să le retragă titlurile regale lui Harry și Meghan, după ultimele lor afirmații împotriva Familiei Regale.

Parlamentarul pentru Insula Wight l-a acuzat pe ducele de Sussex că atacă” monarhia, numind-o o chestiune politică”.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

El a sugerat că ar putea înainta un scurt proiect de lege privat în noul an care, dacă va fi adoptat, va permite deputaților să voteze o rezoluție care ar putea da Consiliului Privat puterea de a retrograda statutul regal al cuplului.

Aceasta vine după ce joi a început să fie difuzat un nou documentar Netflix despre cuplu, în care Harry acuză familia regală că are un nivel uriaș de prejudecată inconștientă”, iar Meghan spune că mass-media a vrut să o distrugă”. Seely a declarat că a luat în considerare proiectul său de lege pentru deputați chiar înainte de ultima controversă legată de documentarul Netflix.

Acesta ar modifica Legea privind privarea de titluri regale din 1917, care a retras titlurile regale celor care au sprijinit Germania în Primul Război Mondial. Proiectele de lege propuse de parlamentari individuali și fără sprijinul guvernului trec rareori prin Parlament.

Seely a declarat că va depune probabil amendamentul la începutul anului 2023, proiectul de lege fiind probabil foarte scurt.