• Zelenski mulţumeşte comunităţii internaţionale pentru sprijinul oferit armatei şi cere oamenilor să participe la campania pentru înarmarea Ucrainiei.
  • Tot miercuri, Zelenski a declarat că nu a văzut un document cu propuneri din partea Rusiei de a pune capăt războiului.
  • Şeful de stat al Ucrainei cere celorlalte state să trimită armament.

Astăzi vreau să aduc mulţumiri milioanelor de oameni din întreaga lume care sprijină Ucraina şi cer liderilor lor să trimită arme (#ArmUkraineNow). Fiecare armă din mâinile armatei noastre este exclusiv pentru apărarea de invadatori. Armamentul greu este ceea ce avem nevoie acum pentru a-i proteja pe civili de bombardamentele aeriene şi de artilerie, pentru a conserva infrastructura şi oraşele”, scrie Zelenski miercuri seară, pe Facebook. 

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, cere celorlalte state să îi trimită armament, întrucât Rusia nu dă semne că ar vrea încetarea războiului, ci din contră. 

Nu putem face asta cu arme defensive, de rază scurtă.  Soldaţii noştri curajoşi apără Europa de un regim agresiv şi diabolic, cu ambiţii care se întind dincolo de graniţele noastre. Guvernele voastre trebuie să decidă acum dacă ne vor trimite armament sau, dacă, într-un viitor mai sumbru, soldaţii lor vor fi nevoiţi să lupte. Decizia trebuie luată rapid, înainte de alt Mariupol, alt Borodyanka, alt Bucha şi înainte ca soldaţii ruşi să apară la uşa voastră. Rusia nu se va opri. Înarmaţi-ne cu armele necesare şi vom opri acest război mai repede”, mai scrie preşedintele Zelenski.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

„Rusia să îmi transmită data şi locul unde mă pot întâlni” cu Vladimir Putin, a subliniat Volodimir Zelenski, potrivit cotidianului Le Figaro.

Administraţia de la Moscova nu a exclus posibilitatea unui summit al preşedinţilor Vladimir Putin şi Volodimir Zelenski, dar a transmis că mai întâi trebuie să fie agreate de reprezentanţii Moscovei şi Kievului condiţii clare pentru un acord de pace în Ucraina.