• În fiecare an pe data de 31 august celebrezi Ziua Limbii Române.
  • Pentru Mihai Eminescu, limba română era floarea sufletului etnic al românimii.
  • Cuvântul „dor” nu poate fi tradus pentru că nu există, în nicio limbă din lume.

Limba Română este un tezaur care ne unește și ne definește ca națiune, acesta este mesajul transmis de Klaus Iohannis de Ziua Limbii Române. Despre limba română au vorbit mulți poeți. Pentru Mihai Eminescu era floarea sufletului etnic al românimii.

„Este, într-adevăr, o chestiune foarte importantă nu numai prin prisma faptului că sunt profesor de limba și literatura română, dar mai ales prin prisma faptului că limba română a reprezentat tot timpul un refugiu. Gândul acesta care se modelează cu structurile pe care atât de frumos ni le oferă limba română”, a spus Ruxandra Achim, profesor de limba și literatura română, la Aleph News.

Cât de mult ia în serios generația tânără limba română

„Generația tânără nu ia foarte în serios limba română, poate și din pricina acestui fenomen de globalizare care impune de foarte multe ori o comunicare mixtă. Din păcate, lucrul acesta nu-i ajută pe copii pentru că, de multe ori, exprimarea tinerilor devine foarte stângace, dar, pe de altă parte trebuie să sesizăm că nu este un fenomen care ne privește doar pe noi, se întâmplă cu toate limbile acest aspect pentru că fenomenul generează nevoia de a comunica cât mai internațional cu putință”, a spus Ruxandra Achim, profesor de limba și literatura română, la Aleph News.

Recomandări

O FURTUNĂ SOLARĂ AMENINȚĂ PĂMÂNTUL
ATENȚIE, CIP DEFECT
JUMĂTATE TU, JUMĂTATE EU
ISRAELUL EXTINDE OPERAȚIUNEA ÎN RAFAH
CIOLACU IA MĂSURI ANTI-SHRINKFLAȚIE
ÎNCEPE CAMPANIA ELECTORALĂ

Citește și: