• Mercedes Vision are 1000 de km autonomie și costă 130.000 de euro.
  • Kia EV6 este disponibilă și în România, cu prețuri între 40.000 și 59.000 de euro.
  • Fisker Ocean are tracțiune integrală și 540 de cai putere.

Autovehiculele electrice domină piața auto în 2022. Tesla are concurență. Progresul tehnologiei se reflectă și în lumea autovehiculelor, astfel că, anul 2022 ar putea fi unul dintre anii prosperi ai vânzărilor ridicate de autovehicule electrice. Mercedes, Kia, Tesla, Nissan și nu numai prezintă modelele mașinilor electrice ale anului.

Mercedes Vision este mașina electrică cu cea mai mare autonomie dintre cele aflate pe piață în prezent.

Din moment ce trendul autovehiculelor electrice crește, marii jucători de pe piața auto încep să investească din ce în ce mai mulți bani în cercetare.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Specialistul auto la Carwow, Mat Watson, îți spune mai multe despre mașina care ar putea apărea la sfârșitul anului.

Este un coupe superb, care arată mai degrabă ca o navă spațială decât un automobil electric. Nu este un GT, ca Porsche Tycan, sau masiv, precum conceptul Audi Sphere. De fapt, este destul de mic.”, a spus specialistul auto, Mat Watson, într-un clip postat pe Youtube.

Nici coreenii de la Kia nu se lasă mai prejos în ce privește autovehiculele electrice. Noua lor mașina electrică, EV6 este prezentată de superstarul tenisului mondial, Rafael Nadal.

Asiaticii sunt cei care țin pasul cu Tesla și au un avantaj consistent asupra constructorilor europeni.

„Timpul prețios pe care-l petrec în afara terenului de joc, îmi permite să mă gânesc la noile inovații. Unii oameni cred că trebuie să facem schimbări uriașe, ca să facem o diferență. Dar nu e adevărat. O singură schimbare poate face lumea diferită.”, a spus tenismenul Rafael Nadal, într-un video promo pentru Kia.

Un alt nou jucător pe piața autovehiculelor electrice este compania americană de vehicule electrice Fisker.

Aceasta propune pentru anul acesta modelul SUV – Ocean.

Automobilul va costa aproximativ 40.000 de dolari și va avea o autonomie de 400 de kilometri.

În aceeași categorie a celor mai bune autovehicule electrice ale anului 2022 se numără și: Chevrolet Bolt EV, în valoare de 31,000 de dolari, Nissan LEAF, în valoare de 27,400 de dolari, Polestar 2, al cărui preț este de 45,900 de dolari, Porsche Taycan, la 82,700 de dolari, Volkswagen ID4, la 40,760 de dolari sau Hyundai Kona Electric, în valoare de 34,000 de dolari, potrivit Rate Genius.