• Stellantis este produsul fuziunii de 52 miliarde de dolari dintre Fiat Chrysler Automobiles și Peugeot
  • Prețul acțiunilor a crescut cu 7,5% după lansarea pe bursele din Milano și Paris
  • Acțiunile vor fi lansate pe Wall Street marți

Stellantis, produsul fuziunii de 52 miliarde de dolari dintre Fiat Chrysler Automobiles și Peugeot, a fost bine primit de investitorii europeni în prima zi de tranzacționare, prețul acțiunilor crescând cu 7,5% după lansarea pe bursele din Milano și Paris, relatează CNBC.

Acțiunile cotate la Milano au început să se tranzacționeze la 12,758 euro pe acțiune, cu o capitalizare de piață de 39,2 miliarde de euro, iar până după-amiaza ofertele au crescut la 13,55 euro pe acțiune.

Într-o lansare virtuală pe site-ul web Borsa Italiana, CEO-ul Stellantis, Carlos Tavares, fost CEO al PSA Group, a declarat că fuziunea va aduce acționarilor 25 de miliarde de euro în următorii ani în urma reducerilor de costuri proiectate.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Acțiunile vor fi lansate pe Wall Street marți, după care Tavares va susține prima sa conferință de presă în calitate de CEO al Stellantis.

Lansarea a marcat punctul culminant al discuțiilor de legătură negocierilor care au început la sfârșitul anului 2018 și vine într-o perioadă în caare industria auto încearcă trece printr-o schimbare majoră către vehicule electrice.