• Firmele de livrări sunt colacul de salvare pentru criza HoReCa
  • Unele firme de delivery au creşteri în vânzări şi de 100% în pandemie
  • Veniturile livratorilor au crescut şi cu 15-20% în criză
  • Ciprian lucrează de trei ani la o firmă de delivery şi câştigă peste 8.000 de lei pe lună

Închiderea restaurantelor, șansa livratorilor. O meserie care pare c-a explodat în pandemie este cea de livrator de mâncare. Programul flexibil, dar mai ales venitul îi atrage pe cei mai mulți.

Ciprian, livrator de mâncare, spune că în pandemie a ajuns să facă și 8.500 de lei într-o lună. Lucrează 10 ore pe zi, 5 zile pe săptămână și se laudă că-i merge ca pe roate!

Ciprian, livrator: „Cheltuielile PFA sunt 10% impozit pe venit şi combustibilul pe care îl consum eu în fiecare zi cu maşina se ridică undeva la 1.000-1.200 de RON pe lună. Contabilitatea o ţin singur. În luna ianuarie pentru declaraţia către ANAF apelez la un contabil, plătesc o singură dată undeva în jur de 300 de RON. Am salariu pe oră, salariu pe comandă, salariu pe kilometri făcuţi extra pe comandă, plus bonusuri. În perioada pandemiei am auzit de la foarte multe restaurante că noi am fost salvarea lor.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Dana Nica, proprietar restaurant: Sperăm să supravieţuim la fel. O să mergem cum am mers şi în perioada stării de urgenţă. Am lucrat cu patru aplicaţii de delivery. O să intrăm din nou pe mai multe aplicaţii dacă va fi o cerere mai mare pentru livrări. Sperăm ca în formatul în care suntem acum să reuşim să supravieţuim cu toţii”.