• În septembrie 2021, El Salvador a devenit prima țară care a adoptat cea mai mare criptomonedă din lume ca mijloc legal de plată, alături de dolarul american.
  • Fondul Monetar Internațional (FMI) a cerut statului El Salvador să renunțe la Bitcoin ca metodă de plată.
  • Directorii FMI susțin că există riscuri mari asociate cu utilizarea Bitcoin pentru stabilitatea financiară, integritatea financiară și protecția consumatorilor.

Fondul Monetar Internațional(FMI) a cerut statului El Salvador să renunțe la Bitcoin ca metodă de plată.

El Salvador a devenit, în septembrie 2021, prima țară care a adoptat cea mai mare criptomonedă din lume ca mijloc legal de plată, alături de dolarul american.

Directorii FMI susțin că există riscuri mari asociate cu utilizarea Bitcoin pentru stabilitatea financiară, integritatea financiară și protecția consumatorilor.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Președintele salvadorian Nayib Bukele este însă încântat de implementarea criptomonedei, ca mijloc legal de plată în El Salvador.

Unii dintre directorii executivi FMI și-au exprimat îngrijorările cu privire la riscurile asociate cu emiterea de obligațiuni garantate cu Bitcoin, făcând referire la planul președintelui de a strânge 1 miliard de dolari.

Președintele salvadorian Nayib Bukele a declarat recent că a mai cumpărat Bitcoin în valoare de 15 milioane de dolari ,,foarte ieftini”,cu toate că piața cripto scade în continuare.

O dată cu trecerea la Bitcoin, El Salvador lansează un portofel virtual numit „Chivo”, care oferă tranzacții fără comisioane și permite plăți transfrontaliere rapide.

Pentru o țară în care 70% dintre cetățeni nu au acces la serviciile financiare tradiționale, „Chivo” oferă o rampă convenabilă pentru cei care nu au făcut niciodată parte din sistemul bancar.

Directorii FMI susțin că sunt de acord cu implementarea acestui portofel virtual, deoarece ar putea facilita mijloacele digitale de plată.