Inventatorul vaccinului Pfizer a ajuns printre cei mai bogați 500 de oameni din lume. Averea lui Ugur Sahin

  • Ugur Sahin, fondatorul BioNTech, a ajuns printre cei mai bogați 500 de oameni, cu o avere estimată la 5.1 miliade de dolari
  • Saltul s-a produs după ce acțiunile companiei au crescut câteva procente doar în ultima săptămână
  • Sahin conduce compania BioNTech împreună cu soția sa

Ugur Sahin, co-fondatorul BioNTech a ajuns printre cei mai bogați 500 de oameni, după ce Marea Britanie a aprobat folosirea vaccinului creat de el împreună cu Pfizer, scrie Bloomberg.

Prețul acțiunilor BioNTech a crescut cu 8% în doar o săptămână și cu 250% în ultimul an. Astfel Sahin deține locul 493 în lume, valoarea sa netă fiind de 5,1 miliarde de dolari, conform Bloomberg Billionaires Index.

Compania germană era axată pe lupta împotriva cancerului, însă Sahin și soția sa, Ozlem Tureci – directorul medical al BioNTech, s-au concentrat pe COVID-19, după ce a ajuns în atenția lor un studiu îngrijorător despre cum noul virus a afectat o familie care vizitase Wuhan.

Marea Britanie a fost prima țară care a aprobat folosirea unui vaccin anti-COVID-19. Serul imunologic creat de Pfizer și BioNTech are o eficiență de 95%, potrivit datelor făcute publice. Aprobări încă sunt așteptate din partea FDA și din partea autorităților din Uniunea Europeană.