• Jeff Bezos va zbura marți în Spațiu.
  • Jeff Bezos visează să ofere acces nelimitat oamenilor către Spațiu.
  • Jeff Bezos merge în spațiu cu fratele său, Mark.

Jeff Bezos va fi primul turist spațial care va depăși linia Karman, la 100 de kilometri altitudine.

Vrem să construim drumul către Spațiu pentru ca viitorul să fie construit de copiii noștri“. Sunt cuvintele de pe site-ul companiei Blue Origin a lui Jeff Bezos. Iar cel mai bogat om din lume asta visează: să ofere acces nelimitat oamenilor către Spațiu.

Să vezi Pământul din spațiu te schimbă. Îți schimbă relația cu această planetă, cu umanitatea. Este un singur Pământ. Vreau să merg în acest zbor pentru că este un lucru pe care mi l-am dorit dintotdeauna. Este o aventură. Este o treabă importantă pentru mine. Mi-am invitat fratele să vină cu mine în acest prim zbor pentru că suntem cei mai buni prieteni. Mi-ar plăcea să vii cu mine, vrei?“, spune Jeff Bezos.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

La fel ca Branson și Elon Musk, și Jeff Bezos își imaginează un viitor în Spațiu. Și nu de ieri, de azi, ci încă din anul 2000 când a creat compania Blue Origin. Scopul din start pentru Blue Origin a fost să facă drumul în Spațiu accesibil pentru oricine, iar metoda folosită a fost cea cu rachete reutilizabile.

Racheta cu care va zbura Bezos marți este autonomă, astfel că nu are nevoie de piloți. A efectuat deja 15 zboruri de test și e gata să ducă turiști în Spațiu. Așteptăm să vedem cum va arăta turismul spațial al lui Bezos, dar și care va fi prețul.

Jeff Bezos merge în spațiu cu fratele său

Jeff Bezos îl va avea alături pe cel mai bun prieten, fratele său mai mic, Mark: „Mi-am invitat fratele să vină cu mine în acest prim zbor pentru că suntem cei mai buni prieteni. Mi-ar plăcea să vii cu mine, vrei?“

Alături de ei vor fi pensionara Wally Funk, de 82 de ani, tânărul Oliver Daemen, de doar 18 ani.

„Chiar îmi doresc să vii cu mine. Vrei să vii? Ești serios?! Cred că va fi emoționant să îl am pe fratele meu alături. Ești serios?! Da, dacă ești dispus, dacă vrei. Ce oportunitate remarcabilă, nu doar să am această aventură, ci să o trăiesc cu cel mai bun prieten. Te iubesc!“, a transmis Mark Bezos.