• Politica Amazon a fost construită în așa fel încât să prevină oamenii din a deveni leneși
  • Întreg sistemul a fost construit după convingerea lui Jeff Bezos – aceea că oamenii sunt leneși prin natura lor
  • Cel mai bogat om al lumii crede că performanța angajaților scade în timp

Politica Amazon a fost construită în așa fel încât să prevină oamenii din a deveni leneși, susține un fost vice președinte al Amazon, informează Business Insider.

David Niekerk a ajutat la crearea sistemului de management din depozitele Amazon. El a declarat că întreg sistemul a fost construit după convingerea lui Jeff Bezos – aceea că oamenii sunt leneși prin natura lor. Cel mai bogat om al lumii crede că performanța angajaților scade în timp, iar păstrarea personalului experimentat duce la un „marș către mediocritate”.

„El spune că este în natura noastră ca oameni să folosim cât mai puțină energie pentru a obține ceea ce ne dorim sau avem nevoie”. a spus David Niekerk despre Jeff Bezos.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Astfel, fostul vice președinte spune că Amazon este bazat pe un sistem de angajare pe scurtă durată, unde oamenilor nu li se oferă oportunități de avansare. După același principiu enunțat mai sus, compania monitorizează atent angajații cu ajutorul tehnologiei și nu garantează o creștere salarială nici după 3 ani, de teamă ca oamenii să nu devină prea „confortabili” în cadrul companiei.

Cele enumerate, confirmate de Niekerk, sunt doar unele dintre tacticile folosite de Amazon pentru a păstra o productivitate mare. Pe lângă acestea, cunoaștem deja cazurile precum cel al șoferilor livratori care au fost nevoiți să urineze în sticlă din cauza programului sau concedierea după o singură zi mai puțin productivă.