• Chiar dacă nebunia cu acțiunile GameStop ($GME) încă nu s-a terminat, „armata” de pe Reddit se extinde pe piața metalelor prețioase
  • Futures-urile pe argint au crescut cu până la 8,5%, împingând valoarea peste 29 USD
  • Totul a pornit de la o altă postare care susține că, adaptat la inflație, prețul argintului trebuia să fie în jur de 1.000$
  • Unii utilizatori susțin că ăsta este viitorul bursei, alții că va cauza o cădere dramatică

Chiar dacă nebunia cu acțiunile GameStop ($GME) încă nu s-a terminat, „armata” de pe Reddit se extinde pe piața metalelor prețioase.

Futures-urile pe argint au crescut cu până la 8,5%, împingând valoarea peste 29 USD, atingând maximele de cinci luni. Această creștere vine după ce tot argintul a crescut cu 6% în decursul săptămânii trecute.

Între timp, site-urile de vânzare cu amănuntul (retail) au avertizat clienții în weekend că nu pot satisface cererea de bare și monede de argint. Eticheta „#silversqueeze” este în tendințe pe Twitter. Un „short squeeze” apare atunci când o acțiune sau un alt activ sare brusc, forțând comercianții care au pariat că prețul său va scădea, să-l cumpere pentru a preveni pierderi și mai mari. Lupta lor de a cumpăra se adaugă doar la presiunea ascendentă asupra prețului acțiunii.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

În cadrul tranzacțiilor mai recente, futures-urile pe argint au crescut cu 6,5%. Miscările oferă un alt exemplu al puterii unui grup care a captivat Wall Street: WallStreetBets. Forumul Reddit a propulsat prețurile acțiunilor GameStop ($GME), AMC ($AMC) și alte acțiuni cu procent de vânzare ridicat, astfel „zdrobind” practic unele fonduri speculative care au pariat împotriva acțiunilor respective.

Robinhood, aplicația de tranzacționare gratuită și brokerul cel mai popular în SUA, a restricționat tranzacțiile DOAR de cumpărare GameStop și altele, lansând un val de plângeri uriașe. Majoritatea traderilor și investitorilor a interpretat acest lucru cum că „cei mari” și-au băgat nasul și vor să manipuleze piața. Și este foarte probabil să aibă dreptate.

Noua țintă: argintul

Săptămâna trecută a apărut o nouă țintă pentru cei de pe Reddit: argintul. WallStreetBets a pus ochii pe tranzacționarea argintului și pe iShares Silver Trust ETF ($SLV).

Totul a pornit de la o altă postare care susține că, adaptat la inflație, prețul argintului trebuia să fie în jur de 1.000$, dar acesta este ținut pe loc de către fondurile speculative, care au poziții de vânzare, precum și de marile bănci, precum JP Morgan, care vor să ascundă adevăratul impact al inflației.

„SLV va distruge cele mai mari bănci, nu doar niște mici fonduri speculative”, a scris un utilizator WallStreetBets.

Ne putem aștepta astfel ca prețul argintului să crească considerabil. Poate să fie până la 50, 100, 500, 1.000 de dolari sau chiar mai mult. Totuși, această creștere nu are cum să fie la fel de abruptă și spontană ca cea de la GameStop, întrucât piața nu are aceeași structură.

De ce GameStop?

Ca să ne facem o idee, înainte de a „exploda”, acțiunile GameStop se vindeau în proporție de 140%, primul loc în acest top, și chiar dacă între timp a scăzut undeva în jur de 90-100%, diferența tot e foarte mare, față de locurile următoare, care sunt în jur de 60%.

Asta în timp ce unele fonduri speculative deja au „sărit” în trendul cu argintul și au deschis poziții de cumpărare. Este interesant de urmărit cum va evolua mișcarea Wall Street Bets și ce consecințe vor fi pe piața bursieră. Unii utilizatori susțin că ăsta este viitorul bursei, alții că va cauza o cădere dramatică. Rămâne de văzut.