• Pe 2 octombrie începe noul an universitar, semestrul I durează până pe 22 ianuarie 2024.
  • Peste 13.400 de studenți deschid anul universitar 2023-2024 la UMF „Carol Davila” din Capitală.
  • Peste 40.000 de studenți și 2.000 de cadre didactice încep anul universitar la UPB.
  • UBB și UniBuc se află în topul 1000 al celor mai bune universități din lume în 2023.

Noul an universitar începe astăzi. Facultățile își deschid porțile în toate centrele universitare din România.
Anul trecut, cifrele arătau că peste 3.472.00 elevi și studenți erau înscriși în sistemele de educație din țară, în scădere cu 23.000 față de anul precedent.


Mihaela Nabăr, expert în educație, spune că România este la coada clasamentului în ceea ce privește absolvenții de studii superioare, respectiv studii universitare.

Mihaela Nabăr: „Dacă ar fi să ne uităm la alte cauze pentru care studenții părăsesc România sau preferă să studieze în afară, una din principalele cauze este lipsa infrastructurii de care ne legăm cu toții în universitățile din România. Considerăm că în România calitatea învățământului și a educației nu este una care ar satisface așteptările din perspectiva transferului din școală la locul de muncă și de aici se produce acest decalaj foarte mare între cei care termină universitatea și cei care nu reușesc să se integreze pe piața muncii.”

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
CORVINUL A CÂȘTIGAT CUPA ROMÂNIEI
E GENUL MEU
XI ȘI PUTIN DUC UN RĂZBOI PT. PACE
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
SINGUR PE LUME

„Vedem că există în continuare o lipsă a corelării între cerere și oferte, ceea ce înseamnă că universitatea ne pregătește, dar nu neapărat pentru piața muncii”, a spus Mihaela Nabăr, la Aleph News.

Citește și: