• Părinte: Nu ai cum să ţii un copil în faţa calculatorului concentrat foarte mult timp
  • Psihoterapeuții spune că, în ultima perioadă, au avut mai multe ședințe de terapie cu părinți
  • Psihologul sfătuiește: Părinții să fie focusaţi pe soluţii nu pe provocări, nu pe probleme

Elevilor le este greu în timpul şcolii online, dar nu sunt singurii afectați de situația actuală.

Un sondaj făcut de Parent Ping arată că aproximativ 40% dintre părinţii elevilor din clasele primare sunt mai stresați în timpul şcolii online.

Însă și mai stresați sunt cei care au copiii mai mici de 10 ani. Luiziana este mama unui băieţel. Spune că îi e greu să se împartă între muncă şi timpul pe care trebuie să îl petreacă cu cel mic pentru şcoala online și pentru teme.

Recomandări

UCRAINA POATE LOVI RUSIA
ÎNCEPE G20 LA RIO
CINE A FOST BELA KAROLYI?
ȘTII UNDE AU ERUPT VULCANII?
UNDE FACI REVELIONUL?
FOODSERVICE FOR YOU

Nu ai cum să ţii un copil în faţa calculatorului concentrat foarte mult timp. Abia aştept să se deschidă şcolile”, a spus Luiziana Turcan, părinte.

Psihoterapeutul Bianca Pescaru recunoaște că, în ultima perioadă, a avut mai multe ședințe de terapie cu părinți, pentru că se simt suprasolicitați, iar unii dintre ei suferă chiar de depresie.

Psihoterapeutul este sigur că, dacă ar ține cont de câteva sfaturi, nu ar avea cum să nu depășească această perioadă grea.

Părinţii s-au transformat în această perioadă în nişte personaje, altfel decât erau obşnuiţi, cu mai multe roluri în acelaşi timp de care trebuie să se ocupe şi evident, lucrul acesta i-a făcut să fie foarte obosiţi, foarte stresaţi, foarte solicitaţi, atât psihic cât şi fizic. Să facă activităţi care şi pe ei îi încarcă şi îi ajută să se destreseze. Să fie focusaţi pe soluţii nu pe provocări, nu pe probleme”, afirmă Bianca Pescaru, psihoterapeut.