• 80% din locuri de muncă vor necesita competențe în știință, tech, inginerie și mate.
  • A 4-a revoluție industrială a dat startul unei ere tech a inovației și a digitalizării.
  • Fetele manifestă interes pentru STEM în anii de formare, de obicei între 8 și 10 ani.

Ai competențe în științe, tehnologie, inginerie sau matematică? 80% dintre joburile viitorului, cele din următorul deceniu. îți vor cere abilități STEM, arată Fundația Națională pentru Știință. Cea de-a patra revoluție industrială a apărut la noi, dând startul unei ere a tehnolgiei, inovației si transformării digitale.
Cercetările arată că fetele manifestă inițial interes pentru STEM în anii lor de formare, de obicei între 8 și 10 ani.

„Deficitul este semnificativ și ne va costa foarte mult în complexivitate, în anii care vor urma, următorii 20-30 de ani, pentru că, pe de-o parte am pierdut tradiția pe care o aveam în România legată de matematică. România are o școală de matematică recunoscută la nivel mondial , dar, din păcate, matematica în acest moment nu se mai face bine din punct de vedere pedagogic nici în ciclul primar, nici în ciclul gimnazial”, a declarat Daniela Vișoianu, expert în educație, pentru Aleph News.

„Apare cumva o lipsă de interes a copiilor spre ciclu gimnazial, lipsă de interes care a fost încurajată în ultimii aproximativ 20 de ani, de actualul sistem de evaluare națională care a ținut cont doar de notele la română și la matematică și care a sabotat cumva predarea, învățarea, evaluarea la discipline ca fizică, chimie și biologie”, adăugat Daniela Vișoianu.

Recomandări

UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
UNDE MĂNÂNCI AZI? LA STREET FOOD FESTIVAL
UNDE MĂNÂNCI AZI? LA STREET FOOD
CE FACI AZI? ȘEDINȚĂ FOTO DE PAȘTE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA

Citește și