• Principala nemulțumire a copiilor este lipsa oportunităților în educație.
  • Topul nemulțumirile este completat de nemulțumirea față de condițiile de viață din România.
  • În România, 60% dintre fetele de 15 ani se simt nervoase.
  • În România, numărul copiilor a scăzut cu peste 1 milion.

Limita este cerul…sau nu. Copiii visează să plece cât mai departe de România. Peste jumătate dintre copiii români vor să se stabilească în altă țară, în timp ce o treime dintre ei vor să facă școala în străinătate, arată un raport publicat ieri de Salvați Copiii.

Principala nemultumire este lipsa oportunităților în educație, urmată de lipsa încrederii și nemulțumirea față de condițiile de viață de la noi.

Cătălin Ciupală, profesor de matematică

,,Cred că principala problemă este societatea în ansamblul ei și lipsa de viziune la nivelul clasei politice și la nivelul lidership-ului național. Un copil dorește să plece pentru că nu vede un orizont foarte bun în România. Vede că există corupție, că există probleme în învățământ, că este o un oarecare haos în a promova pe căi oneste. În consecință, își găsește o altă cale ca să reușească în viață. Deci este oarecum naturală chestia aceasta. Nu este doar vina profesorilor din învățământul liceal, ci și a celui universitar. Evident că avem și noi o parte din bine, dar este destul de mică. Vina este în primul rând a lipsei de viziune națională pe care o avem noi de ani de zile”.

Recomandări

FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CE SEMNIFICĂ VINEREA MARE
CUM TE FEREȘTI DE FAKE NEWS
DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA

Citește și