• ANOSR a înaintat către Ministerul Educației un raport care vizează noi reglementări în codul care nu a mai fost actualizat din anul 2012.
  • Propunerile vizează Codul drepturilor și obligațiilor studenților, care trebuie înnoit ca urmare a apariției noii Legi a învățământului superior.
  • Noul cod adoptă la nivel de drepturi studențești prevederile relevante din lege, fapt care produce schimbări față de vechile prevederi. 

Contestarea evaluărilor orale, eliminarea pragului minim de pagini pentru suportul de curs și utilizarea inteligenței artificiale în universități sunt doar câteva dintre propunerile pe care tinerii le doresc incluse în noul Cod al drepturilor studentului. Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) a înaintat către Ministerul Educației un raport care vizează noi reglementări în codul care nu a mai fost actualizat din anul 2012.

În vederea adoptării, la nivel de Minister, a noului Cod, ANOSR a prezentat propriile propuneri, care acoperă o serie largă de teme, de la mobilitate la suporturi de curs și de la evaluări la inteligența artificială în mediul academic.

cNoi am înaintat un întreg document ca propunere. Acesta cuprinde propuneri cu privire la drepturile academice, tot ceea ce înseamnă contestarea examenelor orale, partea de evaluare a cadrelor didactice, un proces mai complex, în etape, promovarea mobilităților, acordarea unor beneficii studenților care participă la mobilități. Documentul înaintat este unul destul de complex, sperăm să fie adoptat în totalitate deoarece legea menționează că acest cod este adoptat de minister pe baza propunerilor realizate de federațiile naționale studențești”, a explicat președintele ANOSR, Oana Alexandra Țînțar, la Aleph News.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
SWIFT REVINE PE PRIMUL LOC
MADONNA CÂNTĂ ÎN RIO DE JANEIRO
LANDO NORRIS CÂȘTIGĂ CURSA DE LA MIAMI

Citește și