• Aproape 40% nu au luat nota 5 la Limba română.
  • La matematică sau istorie, 35% nu au luat peste 5.
  • Pentru a trece proba e necesară o notă de minimum 5.

Ministerul Educației a anunțat vineri seară rezultatele simulării de Bacalaureat pentru elevii de clasa a XII-a. Aproape 40% nu au luat nota 5 la Limba româna, iar la matematică sau istorie, 35% nu au luat peste 5.

„Noi avem niște rezultate bune, dar nu sunt relevante pentru nivelul național pentru că noi suntem un liceu cu tradiție. La nivel național, vom vedea zilele următoare defalcările pe discipline și vom avea o oglindă mult mai bună. Pe termen scurt, nu există soluții miraculoase. Pe termen lung, ministerul trebuie să schimbe paradigma de a pregăti profesorii, inclusiv în pregătirea inițială, facultăți, masterate și în pregătirea continuă. În șase luni nu poți să pui prea multe cărămizi pe o fundație făcută rău”, a explicat Cătălin Ciupală, profesor de matematică, la Aleph News.

În total, au fost 22 de note de 10 în țară la simularea examenului de Bacalaureat 2024 la proba de Limbă română și 663 de note de 10 la proba obligatorie a profilului Matematică sau Istorie, transmite Ministerul Educației.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
CÂT MAI JOACĂ NADAL
AI LIBER LA TREN

La proba de Limba română cele mai multe note, aproape 40%, au fost sub 5 și 22% între 5 și 6. Pentru a trece proba e necesară o notă de minimum 5, însă examenul este promovat doar dacă media tuturor probelor este 6.

Citește și