• Acuitatea mentală a președintelui de 81 de ani a revenit în centrul atenției după ce avocatul special Robert Hur a investigat modul în care Biden a gestionat documentele clasificate.
  • În ceea ce privește memoria lui Biden, ChatGPT a constatat că acesta a dat dovadă de memorie prin descrierea interacțiunilor.
  • ChatGPT a spus că președintele și-a demonstrat abilitatea de a procesa informații” și de a se angaja în discuții complexe”.

Abilitățile cognitive ale președintelui Joe Biden ar putea fi mai bune decât spun unii – cel puțin potrivit a doi chatboți cu inteligență artificială.

Acuitatea mentală a președintelui de 81 de ani a revenit în centrul atenției după ce avocatul special Robert Hur a investigat modul în care Biden a gestionat documentele clasificate. Hur a recomandat în cele din urmă, în februarie, să nu fie formulate acuzații, în parte pentru că președintele este un om în vârstă cu o memorie slabă” care ar stârni simpatia juriului. Un factor care a jucat în raport a fost faptul că Biden a uitat când a fost vicepreședinte și când a murit fiul său Beau.

Pentru a obține câteva opinii suplimentare, Business Insider a încărcat transcrierea în ChatGPT de la OpenAI și în Claude Pro de la Anthropic. Folosind aceleași indicații, au cerut acestora să evalueze abilitățile cognitive ale lui Biden și problemele legate de vârstă pe baza unor factori precum claritatea gândirii, coerența, utilizarea limbajului, reamintirea memoriei și orice alți indicatori relevanți prezenți în text”.

Recomandări

JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
ÎȚI INTRĂ LA SUFLET
APPLE, ÎN DISCUȚII CU OPENAI
AU GĂSIT CHEIA SUCCESULUI

Verdictul? Abilitățile cognitive ale lui Biden sunt foarte bune

Transcrierile interviului reflectă faptul că președintele Biden a fost capabil să comunice eficient, să-și amintească detalii din mandatul său și să se angajeze în raționamente logice în timpul interviului”, a scris ChatGPT. Aceste aspecte sunt indicatori esențiali ai abilităților cognitive și sugerează că el ar putea îndeplini sarcini solicitante din punct de vedere cognitiv în timpul interviului”.

Claude a răspuns în mod similar, deși a remarcat că vârsta ar putea avea ceva de-a face cu răspunsurile lui Biden.

Președintele Biden demonstrează abilități cognitive în mare parte intacte, cu o gândire clară și coerentă, utilizarea adecvată a limbajului și capacitatea de a-și aminti informații relevante”, a scris Claude. Deși se observă unele schimbări legate de vârstă, acestea nu par să aibă un impact semnificativ asupra funcționării sale cognitive generale în contextul acestui interviu”.

În ceea ce privește memoria lui Biden, ChatGPT a constatat că acesta a dat dovadă de memorie prin descrierea interacțiunilor și proceselor legate de manipularea documentelor clasificate în context. Claude a spus că acest lucru a fost reflectat de capacitatea sa de a oferi detalii specifice și anecdote din perioada în care a fost vicepreședinte.

Claude: Biden demonstrează o gândire clară și coerentă”

De asemenea, au evidențiat abilitățile aparent bune de raționament verbal ale lui Biden. ChatGPT a spus că președintele și-a demonstrat abilitatea de a procesa informații” și de a se angaja în discuții complexe”, răspunzând la clarificări și întrebări de urmărire. Claude a scris că în general, el demonstrează o gândire clară și coerentă” și poate rămâne în mare parte la subiect”, în ciuda tangențelor ocazionale.

Pe scurt, pe baza transcrierilor, președintele Biden nu prezintă dificultăți semnificative în a-și articula gândurile, în a-și aminti evenimente din trecut și în a se angaja în discuții detaliate pe diverse subiecte, toate acestea fiind aspecte ale funcționării cognitive”, a scris ChatGPT. Claude a ajuns la o concluzie similară.

Citește și