De miercuri, toți elevii din București revin la școală. Însă, nici nu a venit bine vestea, că au apărut și problemele. Ionela Neagoe este director la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, din București. A spus, în direct la Aleph News, cum a rămas fără teste în școală. Speră, însă, să-i fie relocate în cel mai scurt timp.

Reporter: „Le-ați predat pentru că nu s-au folosit sau din ce motiv?”

Ionela Neagoe: „Motivul sinceră să fiu… ele nu s-au folosit nu știu dacă acesta este motivul, dar ieri ni s-a solicitat să le predăm.”

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Reporter: „De către DSP?”

Ionela Neagoe: „Prin inspectoratul școlar.”

Reporter: „Deci în momentul de față dumneavoastră nu mai aveți teste în școli.”

Ionela Neagoe: „În momentul de față nu.”

Nu este singurul director în această situație. O recunoaște și Daniela Voinea, care conduce școala „Sfinții Voievozi” din Capitală.

„Au lăsat în jur de zece teste. În momentul în care nu voi mai avea teste sau mă apropii de a rămâne fără aceste teste, o să vedem cum procedăm. Așteptăm informații de la Direcția de Sănătate Publică prin Inspectoratul Școlar”, a spus Daniela Voinea.

Mihaela Anghel are doi copii și se teme pentru ei. Deși știe că ei pot face forme ușoare, nu-și dorește să ajungă într-o astfel de situație.

„Din punctul meu de vedere, este o oarecare neliniște pentru că vor fi mai mulți copii în clasă, în școală. Tocmai în ideea asta au mers elevii la școală că avem teste”, a spus Mihaela.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a explicat de ce s-a ajuns în acestă situație. S-au folosit mult prea puține teste în școli.

„În școli au fost distribuite 1.145.000 de teste, au fost folosite doar 26.761 de teste. Este ultima raportare. Deci, un procent puțin peste 2%. 770.000 de teste erau rămase în școli și aproape 350.000 rămase la DSP pentru testare în școli. Din 770.00 de teste am fost de acord că nu este rațional să blochez folosirea acestor teste acolo unde este nevoie”, a declarat ministrul Educației.