• Alin Stoica, prefectul Capitalei, a anunțat marți dimineață la Aleph News că a fost convocat Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a decide dacă elevii din București se pot întoarce de miercuri la școală.
  • Ulterior, el a anunțat că propunerea a fost adoptată.

Actualizare 12:33. Prefectul Capitalei a anunțat că „toți elevii pot participa fizic la ore, în școli, începând de mâine”.

Consultă hotărârea Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă aici.

Știrea inițială:

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„A fost convocat deja Comitetul. Am văzut care este rata de incidența, se păstrează trendul. Am discutat cu DSP, se confirmă acest trend descendent pentru următoarea perioada, cel puțin dacă nu apar surprize”, a spus prefectul Capitalei, cu privire la rata de infectare de azi din București, de 0,89 la mia de locuitori.

„Astăzi vom discuta trecerea în regim de prezența fizică pentru toți elevii din capitală. Deci vor putea să participe la cursuri. De mâine ar trebui să se poată întoarce la școală. Vă voi confirma imediat după ședință”, a precizat Alin Stoica.

Ședinșa CMBSU are loc astăzi după ce, aseară, a fost publicat în Monitorul Oficial ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății care modifică prevederea potrivit căreia se stabilesc scenariile în care funcționează școlile, grădinițele și universitățile.

Anterior, ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că elevii s-ar putea întoarce în bănci cel mai devreme miercuri.