• Rata de incidență a cazurilor de Covid este pentru a doua zi consecutiv sub 1 la mie în Capitală
  • Autoritățile vor stabili marți dacă de miercuri vor fi reluate cursurile față în față pentru toți elevii
  • Sorin Cîmpeanu a anunțat luni că este posibil ca de miercuri elevii să poată merge la școală în București, indiferent de clasă
  • Pefectul Capitalei anunță că a fost convocat Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență

Prefectul Capitalei anunță că a fost convocat Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență. Participanții vor discuta despre revenirea tuturor copiilor la școală. Ședința are loc după ce rata de infectare cu SARS CoV 2 din București a fost sub 1 la mie, pentru a doua zi consecutiv.

El a mai spus că trendul infectărilor este descendent ceea ce ar putea permite revenirea tuturor elevilor în școli începând de miercuri.

„A fost convocat deja Comitetul. Am văzut care este rata de incidența, se păstrează trendul. Am discutat cu DSP, se confirmă acest trend descendent pentru următoarea perioada, cel puțin dacă nu apar surprize”, a spus prefectul Capitalei, la Aleph News.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Rata de incidență în Capitală, sub 1 la mie, pentru a doua zi consecutiv

Rata de incidență a cazurilor de Covid este pentru a doua zi consecutiv sub 1 la mie în Capitală. Autoritățile vor stabili marți dacă de miercuri vor fi reluate cursurile față în față pentru toți elevii.

Conform DSP București, rata de incidență a cazurilor de Covid este marți în Capitală de 0,89 la mia de locuitori, după ce luni rata a fost de 0,94.

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat luni că este posibil ca de miercuri elevii să poată merge la școală în București, indiferent de clasă.

„Se va face, probabil, ședință la nivelul Municipiului București în cursul zilei de mâine (marți-n.r.), după ce vom avea și rata de infectare de mâine și vom avea o confirmare a trendului descendent”, a spus Sorin Cîmpeanu.

În acest context, ministrul Educației crede că este „posibil ca de miercuri să se meargă la școală în București, fără diferențiere în funcție de clasă, daca aceasta va fi decizia Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență”.

Sorin Cîmpeanu a mai precizat că în cazul elevilor care prezintă orice simptome specifice, vulnerabilități medicale sau alte motive întemeiate trebuie să se asigure accesul online la procesul de învățământ.

Chiar dacă elevii se întorc în bănci, prefectul de București, Alin Stoica, a anunțat că aproape 3.000 de elevi vor face cursuirle online întrucât există probleme de infrastrcutură pentru cinci școli din Capitală.

Ce conține ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății

Ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății care modifică prevederea potrivit căreia se stabilesc scenariile în care funcționează școlile, grădinițele și universitățile a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial.

Mai exact, unitățile de învățământ pot intra de pe o zi pe alta într-un scenariu de funcționare.

Potrivit acestui ordin, școlile din București pot trece de miercuri în scenariul verde, cu prezența fizică a tuturor elevilor la cursuri.

Conform datelor oficiale, rata de infectare în București a ajuns luni la 0.94 la mia de locuitori, ceea ce plasează Capitala în scernariul verde.