Bacalaureat 2021: Ce spun elevii despre subiectele probei obligatorii a profilului

  • Elevii de clasa a XII-a au susținut marți a doua probă de Bacalaureat
  • Elevii au dat marți proba obligatorie a profilului, la matematică şi istorie
  • Marian Staș, expert: Probele au fost accesibile în sensul onestității pregătirii

Marți a fost din nou o zi tensionată pentru elevii de clasa a XII-a. Ei au susținut a doua probă a examenului de Bacalaureat. Cei de la profil real la matematică, iar cei de la uman la istorie. Acum, își fac planuri pentru Universitate și speră să obțină note mari.

„Astăzi am dat la istorie și chiar accesibil, au fost subiecte bine făcute, asemănătoare cu simularea. Sunt optimist, peste 9, 50. Aș vrea și 10, da acum cum o fi”, a spus Tudor Ilie.

„La istorie. (…) Mi s-a părut ok, până și subeictul 3, eseul. N-am avut probleme”, a spus și Delia Andreea Popescu.

„Au fost destul de plăcute subiectele, adică te prindeai ușor ce trebuie să faci”, susține Ioan Luca Elian.

Maria Neacșu a dat proba la matematică și spune că a fost dificil. Se aștepta ca subiectele să fie mai ușoare.

„Destul de grea, mai ales la subiectul 3 la analiză, pentru că cred că n-au ținut cont de faptul că noi clasa a XI-a am făcut-o online, mai toată clasa a XI-a”, a spus Maria Neacșu.

Radu Gologan, profesor de matematică, crede că subiectele au fost de nivel mediu, iar cei care au învățat, vor lua note mari.

„Subiectul ales astăzi face parte foarte bine din familia tipurilor de subiecte cu care copiii serioși și care s-au pregătit s-au obișnuit. Deci nu cred că în afara unor chestiuni care necesită mare atenție pentru un copil care e în examen să fie probleme foarte mari”, susține Radu Gologan.

Subiectele probei obligatorii a profilului, analizate de un expert în educație

Probele de marți au fost analizate și de Marian Staș, expert în educație.

„Copiii care au învățat serios pot lua lejer nota 6, 7, 7,50. Nota 10 nu este pentru toți, dar așa cum sunt formulate subiectele și cum le-am văzut, mi-au plăcut, pentru că testează o paletă largă de cunoștințe și în același timp, sunt accesibile în sensul onestității pregătirii”, crede Marian Staș.