• Candidaţii au putut opta pentru una dintre cele zece discipline prevăzute în metodologie pentru această probă.
  • Luni a avut loc proba de Limba română, prezenţa depăşind 97% dintre cei înscrişi.
  • Afişarea rezultatelor iniţiale (în centrele de examen şi online) va avea loc în data de 3 iulie (până la ora 12:00).

Examenul de Bacalaureat continuă, miercuri, cu proba la alegere a profilului şi specializării. Candidaţii au putut opta pentru una dintre cele zece discipline prevăzute în metodologie.

Conform datelor transmise de Ministerul Educaţiei, se poate opta, în funcţie de filieră, profil şi specializare, pentru una din cele 10 discipline: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică, argumentare şi comunicare, Sociologie şi Psihologie.

Pentru elaborarea lucrării scrise la examenul de Bacalaureat, elevii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră. Pentru executarea schemelor şi a desenelor pot folosi şi creion. Pentru probele scrise la disciplinele Matematică şi Geografie, candidaţii pot să utilizeze instrumente de desen.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
JOE BIDEN DECLASIFICĂ MARIJUANA
RAZBOIUL PENTRU A.I. A ÎNCEPUT
FT: UE ARE TIMP, SUA AU BANI

Luni a avut loc proba de Limba română, prezenţa depăşind 97% dintre cei înscrişi, iar marţi a fost susţinută proba obligatorie a profilului – Matematică sau Istorie. În cea de-a doua zi, prezenţa la examen a fost de peste 96%.

Joi va avea loc proba de Limba si literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale).

Afişarea rezultatelor iniţiale (în centrele de examen şi online) va avea loc în data de 3 iulie (până la ora 12:00). Contestaţiile pot fi depuse/transmise în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.

Citește și: