• Principalul producător de cosmetice din Coreea de Sud va oferi consultanță și produse de înfrumusețare pe baza testelor genetice efectuate direct de la consumator.
  • Compania nu are încă planuri de a oferi serviciul în afara țării, din cauza reglementărilor care restricționează testarea genetică la domiciliu în multe țări străine.
  • Persoanele care se opun se tem că testele genetice private pot avea consecințe neașteptate.

Principalul producător de cosmetice din Coreea de Sud, Amorepacific, a declarat că va oferi consultanță și produse de înfrumusețare pe baza testelor genetice efectuate direct de la consumator, scrie UPI.

Denumit My Skin Solution, serviciul va fi oferit împreună cu LabGenomics, o companie coreeană de asistență medicală specializată în diagnosticare moleculară.

Clienții cu vârsta de 19 ani și peste pot obține serviciul personalizat de îngrijire a tenului dacă achiziționează de pe site-ul lor un kit de testare genetică care costă aproximativ 77 de dolari.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
OLIVIA RODRIGO NU MAI CÂNTĂ ÎN UK
SUNT INDIA ȘI JAPONIA XENOFOBE?
BRITNEY ȘI SAM ÎNCHEIE DIVORȚUL

Odată ce kitul ajunge la destinație, clientul își tamponează interiorul obrazului și pune proba rezultată într-un tub pe care îl trimite la LabGenomics.

Se așteaptă ca testul să dureze aproximativ o săptămână, timp în care LabGemomics va studia cele 11 gene legate de îmbătrânirea pielii, apariția petelor pigmentare și acneea, precum și alte 58 de caracteristici genetice, cum ar fi obezitatea și dieta, a declarat compania.

,,Testul le va permite clienților să afle în ce stare se află pielea lor în acest moment, precum și caracteristicile genetice ale acesteia” , a declarat un oficial Amorepacific pentru UPI News Korea.

,,Aceștia vor fi invitați să viziteze biroul nostru specializat din centrul Seulului, unde le vom putea oferi analize detaliate, împreună cu ghiduri de gestionare a pielii pe baza informațiilor genetice pe care le-am obținut” , a spus el.

Amorepacific lansează My Skin Solution

Amorepacific nu are încă planuri de a oferi serviciul în afara țării, din cauza reglementărilor care restricționează testarea genetică la domiciliu în multe țări străine.

Coreea de Sud se numără printre primele 10 piețe de produse cosmetice din lume, cu vânzări anuale de 15,71 miliarde de dolari în 2021, potrivit Expert Market Research.

Se așteaptă ca piața să crească cu peste 5% anual, până la 21,54 miliarde de dolari până în 2027.

Deși AmorePacific a fost întotdeauna jucătorul dominant în Coreea, vânzările și profitul său au scăzut recent, rezultatul său final înjumătățindu-se la 114 milioane de dolari în 2022 față de anul precedent, în principal din cauza performanțelor slabe din China.

Pentru a contracara scăderile, compania s-a extins în mod agresiv pe alte piețe, inclusiv în Statele Unite, și a adoptat noi tehnologii care ar putea contribui la creșterea venitului său.

AmorePacific nu este prima companie coreeană care încorporează testarea genetică direct la client, care a fost permisă după revizuirea legilor în 2021.

O nouă lege permite entităților certificate de guvern să se angajeze în testarea genetică direct la client.

Cel mai mare operator de telefonie mobilă din Coreea de Sud, SK Telecom, a convenit asupra unui parteneriat pentru afaceri de analiză a genomului cu compania de testare genetică Macrogen în 2021.

Lotte Healthcare a încheiat un parteneriat similar, unindu-și forțele anul trecut cu Theragen Bio pentru a intra în afacerea de testare genetică.

Persoanele care se opun se tem că testele genetice private pot avea consecințe neașteptate.

,,Testarea genetică direct la client cuprinde pe toată lumea. Nu sunt sigur că guvernul a făcut o analiză suficientă a efectelor sale asupra întregii populații” , a declarat Shin Young-jeon, profesor la Universitatea Hanyang, într-un interviu telefonic.

,,Există îngrijorări legate de faptul că firmele folosesc tehnologia în scop comercial și profită de ea fără o înțelegere completă” .

Citește și

Lukașenko pregătește armata pentru luptă: „Amenințarea unui nou conflict global nu a fost niciodată atât de aproape ca astăzi”

Averea găsită în biroul lui Evgheni Prigojin. Ce sumă de bani a fost descoperită la Sankt Petersburg

A murit cel mai în vârstă laureat al Premiului Nobel. John Goodenough a fost un pionier în dezvoltarea bateriilor litiu-ion