• În biroul din Sankt Petersburg ar fi fost descoperite 43 de milioane de euro, precum şi lingouri de aur.
  • Ultima oară, Prigojin a fost văzut la bordul unui SUV în timp ce părăsea Rostov-pe-Don.
  • Șeful grupului Wagner este legat de o serie de companii şi conturi offshore care i-au garantat până acum lui şi familiei sale o avere.

În biroul din Sankt Petersburg al liderului Wagner ar fi fost descoperite 43 de milioane de euro, precum şi lingouri de aur. Ultima oară, Prigojin a fost văzut la bordul unui SUV în timp ce părăsea Rostov-pe-Don, aclamat de mulţime, după ce l-a provocat pe Putin. A urmat o perioadă de tăcere, apoi un mesaj care nu lămureşte situaţia.

Pe net, la adresa p2024.site există un site de nominalizare a lui Prigojin la următoarele alegeri prezidenţiale, care îl prezintă ca o alternativă la elitele corupte.

Sunt şi cei ca Ilya Ponomarev, un om de afaceri şi fost deputat al Dumei Ruse care trăieşte în exil în Ucraina din 2016 şi este unul dintre fondatorii Legiunii pentru Libertatea Rusiei, care nu cred în scindarea dintre Prigojin şi Putin.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Tentativa de lovitură de stat ar fi „o dramă” care îi permite liderului Wagner să iasă din joc. Potrivit observatorilor care susţin această teorie, cea mai probabilă destinaţie a bucătarului ar rămâne Africa, în special Mali sau Republica Centrafricană, unde Wagner are o prezenţă puternică, interese şi contracte uriaşe.

Bucătarul lui Putin este legat de o serie de companii şi conturi offshore care i-au garantat până acum lui şi familiei sale o avere. Potrivit ediţiei din Sankt Petersburg a presei ruse Fontanka, în biroul său din Sankt Petersburg de la hotelul Trezzini au fost găsite sume mari de bani — ar fi patru miliarde de ruble, aproximativ 43 de milioane de euro, precum şi un paşaport fals. 

Citește și: