• Premierul Marcel Ciolacu a avut marți dimineață o întâlnire cu ministrul Educației, Ligia Deca.
  • Ligia Deca a făcut precizări cu privire la eventualele nereguli în distribuirea subiectelor către centrele de examen înainte de încheierea probelor.
  • Centrul Național de politici de evaluare în Educație a recurs la identificarea elementelor de securitate care au dus la procesul de extragere a subiectelor la prima probă.

Premierul Marcel Ciolacu a avut marți dimineață, la Ministerul Educației, o întâlnire cu ministrul Educației, Ligia Deca. Întâlnirea are loc în ziua în care absolvenții de clasa a XII-a susțin proba obligatorie a profilului la matematică sau istorie.

Inspectoratul școlar Caraș-Severin a înaintat încă de ieri solicitarea de schimbarea comisiei de la liceul teoretic Decebal din Caransebeș. E practic Comisia a fost schimbată, în paralel continuam demersurile de cercetare ca să vedem cine a fost implicat și care sunt consecințele. Și în celelalte cazuri măsurile au fost senin similare, înlocuirea Comisiei și cercetare disciplinară pentru cei care se dovedesc că Au făcut publice subiectele – ele s-au făcut publice când elevii erau deja în sală și se aflau în condiții de siguranță, deci nu putem spune că au influențat într-un fel corectitudinea examenului, însă într-adevăr vom lua toate măsurile disciplinare astfel încât astfel de abateri la regulament să nu se mai întâmple. Și cred că având în vedere că atât de simplu au fost identificate și atât de repede s-au luat măsuri ar trebui să Descurajeze pe viitor astfel de practici, susține ministrul Educației, Ligia Deca.

Centrul Național de politici de evaluare în Educație a recurs la identificarea elementelor de securitate care au dus la procesul de extragere a subiectelor la prima probă a examenului de Bacalaureat și distribuirea lor către centrele de examen.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
CÂT MAI JOACĂ NADAL
AI LIBER LA TREN
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
CE FILM VEZI AZI?

Ca urmare a informațiilor pe care le-am văzut cu toții în spațiul public, Centrul Național de politici de evaluare în educație a recurs la identificarea elementelor de securitate asociate procesului de extragere a variantele de subiecte și de distribuire către centrele de examen. Ca idee, spațiul de lucru în care se desfășoară acest proces este unul securizat, toți cei care au acces la subiect în acea dimineață au telefoanele lăsate la intrare, sigilate, nimeni nu a comunica cu cineva în din exterior. Din punct de vedere al subiectelor de a fi scăpat în spațiul public, din toate verificările noastre nu este posibil, precizează ministrul Educației, Ligia Deca.

Am verificat cu specialiști în zona IT. Încercările de căutări efectuate în cursul zilei de ieri și în cursul zilei de astăzi, la nivelul Ministerului Educației, relevă în privința expresii de bună seamă date diferite. Deci în funcție de unitatea digitală pe care o utilizăm și în funcție de locul din care se face căutarea, rezultatul este diferit . De asemenea, inclusiv în această dimineață datele au fost diferite. Am discutat și cu specialiștii de la compania care gestionează motoarele de căutare și i-am spus că acest instrument nu poate fi folosit pentru a vedea exclusiv numărul de căutări realizate de către indivizi ci acest număr de incidente încorporează și caută realizate de publicații și în alte chestiuni, continuă Ligia Deca.

Citește și: