• Profesorii își doresc reluarea orelor la clasă și așteaptă faza a treia pentru a fi vaccinați
  • Nu sunt profesori care să nu cântărească foarte bine această opțiune a vaccinului
  • În privința recuperării materiei, speranțele pot fi puse tot în profesori

Și elevi, și profesori își doresc să revină la școală. Este o provocare pentru cadrele didactice toată această situație, care știu că predarea face to face, la clasă, este calea cea bună pentru reușita elevului.

Vaccinul ar putea fi soluția pentru ca totul să revină la normal. Cristina Timofte este profesor de infromatică la Liceul Teoretic de Informatică Grigore Moisil din Iași. Aceasta spune că nu este tocmai ușor să predai matematică online, iar profesorii ar trebui vaccinați cu prioritate.

Cristina Timofte, profesor: „Cât se poate de rapid, astfel încât să poată fi respectate și măsurile de protecție personală. Aici mă refer la acei colegi care au boli cronice și care se vor consulta cu medicii curanți.”

Majoritatea profesorilor își doresc reîntâlnirea cu elevii și reluarea orelor la clasă, a mai adăugat Cristina Timofte.

Cristina Timofte, profesor: „Știu că nu sunt profesori care să nu cântărească foarte bine această opțiune. Știu de asemenea că profesorii sunt foarte bine intenționați și își iau informațiile din foarte multe surse verificate. Bineînțeles că sunt de acord cu toată această vaccinare și bineînțeles că analizează toate informațiile puse la dispoziție.”

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Cristina Timofte consideră utile materialele explicative despre perioada de realizare a vaccinului și despre centrele de inoculare puse la dispoziție de autorități. La clasă, elevii și profesorii dezbat problema vaccinului nu numai în contextul coronavirusului, dar și din punct de vedere istoric.

În privința recuperării materiei, profesoara Cristina Timofte a punctat faptul că elevii de la liceul de informatică ar putea fi cu un pas în față, soluțiile fiind găsite deja în interiorul instituției de învățământ.

Cristina Timofte, profesor: „Noi avem din fericire acele ghiduri de la începutul anului școlar date de către Ministerul Educației, recuperarea materiei s-a făcut, orele și explicațiile suplimentare la liceul de informatică se acordă, se fac activități cât se poate de dense”.