• În total, în clasament au fost incluse peste 160 de orașe, primele zece poziții fiind ocupate de Londra, Tokyo, Seul, Melbourne, Munich, Paris, Sydney, Berlin, Zurich și Boston.
  • Acest clasament are la bază indicatori academici, accesibilitatea, dar și calitatea vieții.
  • România a intrat în clasament în ultimii doi ani, Clujul fiind desemnat în 2022 și 2023 cel mai bun oraș pentru studenți și ocupă locul 137 la nivel internațional.

Ești în căutarea unui oraș bun pentru a-ți petrece anii de studenție? QS World University Rankings a realizat topul celor mai bune orașe cu facultăți pentru studenți. În clasament au fost incluse peste 160 de orașe, primele zece poziții fiind ocupate din Londra, Tokyo, Seul, Melbourne, Munich, Paris, Sydney, Berlin, Zurich și Boston.

Criteriile în baza cărora s-a realizat clasamentul

Acest clasament are la bază indicatori academici, de accesibilitate, dar și calitatea vieții. Pentru a fi luat în considerare, fiecare oraș trebuie să aibă o populație de peste 250.000 de locuitori și să găzduiască cel puțin două universități incluse în cel mai recent QS World University Rankings.

Clasamentul prezintă cele mai bune destinații urbane pentru studenții internaționali, pe baza unei game variate de indicatori grupați în șase categorii cheie cum ar fi mixul de studenți, vocea studenților, cât de incluziv este orașul, cât de sigur este și cum este ocuparea forței de muncă pentru tineri.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
TINERIII VOR VOT OBLIGATORIU
HARRY POTTER DAY
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI

Cele mai bune centre academice pentru studenți din România

România a intrat în clasament în ultimii doi ani, Clujul fiind desemnat în 2022 și 2023 cel mai bun oraș pentru studenți și ocupă locul 137 la nivel internațional. Pe locul doi se situează București și pe trei Timișoara.

Clujul găzduiește cea mai veche și cea mai mare universitate a țării și alte 5 instituții publice mari de învățământ specializate.

Citește și