• Absolvenții preferă facultățile de stat.
  • Un raport al King’s College din Londra arată că doar jumătate dintre părinții din America susțin că bunele maniere ale copiilor sunt esențiale.
  • În 1990, aproape 80% susțineau importanța bunelor maniere.

Ieftin și bun” a devenit realitate. Yale, Harvard sau Princeton au devenit istorie. Absolvenții preferă facultățile de stat. Sunt mult mai ieftine decât cele private și îi ajută să și găsească locuri de muncă mult mai repede. Asta este concluzia unui studiu făcut de College Pulse Rankings. Pe primele locuri sunt Baruc, MIT și Universitatea de Stat din California, relatează CNBC.

Nu doar performanța de la universitate îi preocupă pe părinți, ci și bunele maniere. Un raport al King’s College din Londra arată că doar jumătate dintre părinții din America susțin că bunele maniere ale copiilor sunt esențiale. Procentul este în scădere. În 1990, aproape 80% susțineau importanța bunelor maniere.

21% dintre părinții din America cred că nu este important să fie ascultați de copii. La polul opus, cei mai ascultători copii sunt în Nigeria, Mexic și Egipt. Țările în care ascultarea părinților este apreciată sunt Nigeria cu 58%, urmată de Mexic și Egipt cu 57%. Este totuși cu mult înaintea țării căreia îi pasă cel mai puțin de ascultare: doar 3% dintre adulții japonezi au spus că este o calitate foarte importantă pentru copii.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

Importanța ascultării a scăzut în multe țări occidentale din 1990 încoace. De exemplu, atât în SUA, cât și în Australia, ponderea publicului care consideră că această trăsătură este deosebit de importantă s-a înjumătățit aproximativ. În prima țară, a scăzut de la 39% în 1990 la 21% în 2017, iar în cea de-a doua a scăzut de la un vârf de 39% la 19% între 2005 și 2018″, se arată în raport.

Citește și: