• Un copil de 11 ani din Leeds a obţinut cel mai mare punctaj posibil la un test Mensa, testul celor mai deştepti oameni din lume, întrecându-i pe Albert Einstein şi Stephen Hawking.
  • Yusuf, elev în clasa a 6-a, speră să înveţe mai departe la Cambridge sau Oxford şi a declarat că îi place să facă orice îi stimulează creierul.
  • Băiatul face parte din cei 1% care reuşesc să obţină punctajul maxim la testul Mensa.

Un copil de 11 ani din Leeds a obţinut cel mai mare punctaj posibil la un test Mensa, testul celor mai deştepti oameni din lume, întrecându-i pe Albert Einstein şi Stephen Hawking.

Yusuf Shah, în vârstă de 11 ani, a obţinut un scor de 162, cel mai mare posibil la un astfel de test pentru persoanele sub 18 ani. Se spune că Hawking ar fi obţinut 160, iar Einstein, care, deşi nu a dat niciodată oficial testul, se crede că era la acelaşi nivel, scrie Daily Mail.

Copilul a declarat că s-a înscris la test după ce colegii săi de la şcoală îi spuneau mereu că este foarte inteligent şi a vrut să se testeze. Băiatul face parte din cei 1% care reuşesc să obţină punctajul maxim la testul Mensa şi nu a fost deloc intimidat de faptul că a dat testul într-o cameră plină de adulţi.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Yusuf, elev în clasa a 6-a, speră să înveţe mai departe la Cambridge sau Oxford şi a declarat că îi place să facă orice îi stimulează creierul. Când nu învaţă, se bucură de sudoku şi rezolvă cuburilor Rubik.

A început să se joace cu cuburile Rubik în ianuarie, după ce a văzut unul acasă la prietenul său şi, până la sfârşitul lunii, a reuşit să rezolve cu uşurinţă cuburi de toate dificultăţile. Şi fratele mai mic, Khalid, acum în vârstă de 8 ani, vrea să dea testul Mensa când va fi mai mare.