• Elevii și profesorii vor fi testați în școli pentru SARS COV-2
  • Testarea lor poate reduce cu 50% infectările la nivelul unităților de învățământ

Semestrul II a adus și o regulă nouă. Elevii și profesorii vor fi testați în școli pentru SARS COV-2. Un studiu, pentru Rockefeller Foundation, estimează că testarea săptămânală a elevilor și personalului din școli poate reduce cu 50% infectările la nivelul unităților de învățământ.

Dar sunt pregătite școlile noastre să-și testeze elevii? Directorul Colegiului Național Mircea cel Bătrân din Constanța, Vasile Nicoară, împreună cu echipa medicală a liceului, sunt pregătiți să înceapă testarea în cabinetul școlar.

Vasile Nicoară, director Colegiul Național Mircea cel Bătrân, Constanța: „Aceste teste vor fi operate numai de către personalul medical instruit. Noi avem și medic și asistent școlar care o dată cu intrarea în carantină, în perioada de închidere a școlii, școala on-line, au fost preluați de către Direcția Sanitară și au primit alte roluri.“

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK

Anamaria Bumb este asistent șef într-o clinică privată, iar de când a început pandemia testează peste 30 de pacienți zilnic. Pentru un test rapid Covid, are nevoie de un echipament de protecție care include bonetă, vizieră, mască, mănuși de unică folosință și dezinfectant.

Elevii și profesorii nu au voie să mănânce sau să bea apă înainte cu patru ore de a efectua testul, de aceea este indicat să fie prelevat la prima oră la care ajung la școală. Primul rezultat al testului rapid se poate citi în primele 15 minute de la prelevare.