• Lipsa unei sesiuni speciale de bacalaureat îl revoltă pe Cezar 
  • Adriana spune că încă o sesiune de BAC ar fi obositoare pentru profesori
  • Anul acesta, la simulări s-au prezentat peste 100.000 de elevi

Lipsa unei sesiuni speciale pentru BAC îi revoltă pe elevi. Ar fi fost o șansă în plus pentru cei care nu ar fi luat notă de trecere de prima dată.

„Este o abordare proastă. Nu doar fiindcă timpul sesiunii este amplasat târziu, dar și fiindcă pot să nu mai își dea admiterea la facultate în timpul necesar”, a spus Cezar.

Adriana Voicu, directorul unui liceu din Capitală, își aduce aminte că anul trecut, când a fost organizată o sesiune specială, elevii s-au prezentat nepregătiți. În plus, este obositor pentru profesori să aibă două sesiuni de BAC consecutive.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

„Elevii de clasa a XII-a, spre deosebire de cei de a VIII-a, au o sesiune de Bacalaureat, la diferență de două luni sau o lună și jumătate. Adică într-adevăr, cei de a VIII-a ar fi pierdut un an dacă s-ar fi aflat într-o situație specială. În schimb, elevii de clasa a XI-a au varianta celei de-a doua sesiuni”, a spus Adrian Voicu.

Anul acesta, în România peste 100.00 de elevi au susținut simulările pentru Bacalaureat. Rămâne de văzut câți se vor prezenta la examenele finală din vară. BAC-ul se desfășoară anul acesta între 28 iunie și 1 iulie.