• 10% din elevii din România vor face școală online săptămâna viitoare
  • Masca rămâne obligatorie în jurul școlilor, iar elevii nu vor mai fi obligați să o poarte în curtea unităților de învățământ
  • Sorin Cîmpeanu: Pierderile din educație sunt mari și foarte mari

Sorin Cîmpeanu anunța vineri că doar 10% din elevii din România vor face școală online săptămâna viitoare, ceea ce înseamnă aproximativ 300.000 de copii din 654 de localități. Ministrul Educației a vorbit la Aleph News despre situația sistemului educațional, cât de pregătite sunt școlile să primească elevii în bănci.

„Este vorba de 654 de localități, care vineri aveau o incidență de peste 1 la mie, drept urmare elevii claselor V, VI, VII, IX, X, XI vor învăța online toată săptămâna viitoare. Chiar dacă rata de incidență scade, ordinul comun de ministru Sănătate – Educație, prevede ziua de referință este vineri pentru săptămâna următoare”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Prefectul Capitalei a anunțat că masca rămâne obligatorie în jurul școlilor, iar elevii nu vor mai fi obligați să o poarte în curtea unităților de învățământ.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

„Atâta vreme cât există încă această problemă generată de virus, masca poate să ajute. (…) Ministerul Educației a solicitat școlilor să păstreze regula pauzelor decalate pentru a evita aglomerarările în curtea școlilor. (…) Pe de altă parte, masca este obligaotrie în spațiile interioare, de asemenea, și celelalte reguli de protecție sanitară”, a adăugat ministrul Cîmpeanu.

De asemenea, Sorin Cîmpeanu a vorbit și despre pierderile din sistemul de învățământ.

„Cu toții sperăm ca în septembrie, la reluarea școlii să revenim la normalitate. Este extrem de importantă revenirea la normalitate, pentru că pierderile în educație au fost mari și foarte mari. Ele au fost și neuniform distribuite de la o zonă la alta, de la șoală la alta, de la o clasă la alta și chiar în interiorul claselor. Pierderile sunt atât de mari încât ele sunt foarte greu de recuperat. Este foarte greu să speri că vei recupera în scurt timp toate pierderile generate. Cu atât mai mult cu cât sunt elevi de clase terminale care, deși Ministerul Educației va prelungi tot anul școlar viitor programul național de ore remediale, aceștia încheind ciclurile de învățământ, nu mai beneficiază de aceste ore de recuperare”, a spus Sorin Cîmpeanu.

„Avem 250.000 de elevi înscriși în acest program național de ore remediale. S-a recuperat o parte, însă, din păcate, pierderile au fost mari și foarte mari, mai mari decât au putut fi recuperate în această perioadă scurtă de timp”, a conchis Ministrul Educației.