• Catholic Answer a creat un chatbot cu A.I. care joacă rolul unui preot.
  • Americanii folosesc chatbot-ul ca să învețe despre catolicism.
  • Chatbot-ul a avut inițial numele „Părintele Justin”.
  • La doar câteva zile de la lansare, robotul a fost retrogradat.
  • Justin spunea că este un membru real al clerului și făcea spovedanii.
  • Chatbot-ul a oferit avertismente nepotrivite legate de masturbare.
  • Chatbot-ul spunea că este în regulă să botezi un copil în Gatorade.
  • C. Check: Nu există lucruri rele, doar utilizări rele ale lucrurilor.

Grupul american Catholic Answer a creat un chatbot cu Inteligență Artificială, pe care oamenii îl folosesc ca să învețe despre catolicism. La doar câteva zile de la lansare, l-au și retrogradat pentru că chatbot-ul și-a luat rolul prea în serios. Chatbot-ul început să spună că este un membru real al clerului, a început să facă spovedanii și să spună că este în regulă să botezi un copil în Gatorade. Totodată spune că dorința lui să devină preot a început la „o vârstă fragedă” și consideră că „Biserica Catolică te învață că masturbarea este o tulburare morală gravă.”

Președintele Catholic Answers a hotărât ca chatbot-ul să nu se mai numească „Părintele Justin”, ci pur și simplu „Justin”. Asta după ce utilizatorii au criticat decizia firmei să facă din robot un preot. „Nu există lucruri rele, ci doar utilizări rele ale lucrurilor. Nu vom spune că Justin a fost destituit din funcție, pentru că nu a fost niciodată un preot adevărat”, spune președintele.

După retrogradare a urmat și schimbarea vizuală a personajului digital. Dacă înainte, chatbot-ul era îmbrăcat într-o robă cu guler, ca un preot, acum este îmbrăcat într-o ținută business casual și este descris ca un „teolog laic”. Justin nu mai pretinde că este asociat cu preoția și spune că asta nu s-a întâmplat niciodată.

Recomandări

FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META
ÎN CHINA ÎȚI IEI LIBER DACĂ EȘTI TRIST
A.I. ÎN MUZEE
CUM E VREMEA ÎN ROMÂNIA?
CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT

Citește și