• Călătoria lui Sophie a fost pentru a „demonstra solidaritate cu femeile, bărbații și copiii afectați de război”, a declarat Palatul Buckingham.
  • Ducesa, în vârstă de 59 de ani, s-a întâlnit cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski și cu prima doamnă Olena Zelenska.
  • Sophie, care lucrează cu normă întreagă în cadrul familiei regale, le-a transmis și un mesaj privat într-o scrisoare din partea regelui.

Ducesa de Edinburgh a devenit primul membru al familiei regale care vizitează Ucraina de la începutul invaziei la scară largă a Rusiei, în februarie 2022, scrie Sky News.

Călătoria lui Sophie a fost pentru a „demonstra solidaritate cu femeile, bărbații și copiii afectați de război”, a declarat Palatul Buckingham.

Palatul a mai spus că este o continuare a activității sale de a apăra supraviețuitoarele violenței sexuale legate de conflicte. Ducesa, în vârstă de 59 de ani, s-a întâlnit cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski și cu prima doamnă Olena Zelenska.

Recomandări

FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META
ÎN CHINA ÎȚI IEI LIBER DACĂ EȘTI TRIST
A.I. ÎN MUZEE
CUM E VREMEA ÎN ROMÂNIA?
CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT

Sophie, care lucrează cu normă întreagă în cadrul familiei regale, le-a transmis și un mesaj privat într-o scrisoare din partea regelui.

Înaltul membru al familiei regale s-a întâlnit cu persoane strămutate de război și a vizitat locul unei gropi comune din Bucha, unde au fost îngropate victimele ocupației rusești.

Ducesa a depus flori la un memorial care conține numele victimelor. La începutul conflictului, după ce forțele rusești au părăsit orașul, au fost găsite mai multe cadavre cu mâinile legate la spate – aparent împușcate de la mică distanță – în ceea ce ar putea fi o crimă de război.

Citește și