• Charles, în vârstă de 75 de ani, a părut să fie bine dispus în timp ce a ajuns cu mașina la Capela St. George.
  • O absență notabilă de la festivitățile de Paște de duminică au fost Prințul și Prințesa de Wales și cei trei copii ai lor.
  • Soții Wales își petrec sărbătorile de Paște împreună, în timp ce continuă să se adapteze la diagnosticul lui Kate.

Regele Charles al III-lea a avut cea mai importantă ieșire publică de la diagnosticul de cancer pe care l-a primit, participând duminică la tradiționala slujbă religioasă de Paște de la Windsor, conform CNN.

Charles, în vârstă de 75 de ani, a părut să fie bine dispus în timp ce a ajuns cu mașina la Capela St. George, o clădire din secolul al XIV-lea situată pe teritoriul Castelului Windsor, la aproximativ o oră de mers cu mașina de Londra. El a fost însoțit de soția sa, Regina Camilla, pentru acest eveniment – un element de bază în calendarul regal.

În mod obișnuit, Familia Regală extinsă se adună de Paște la Castelul Windsor înainte de a merge împreună la biserică. Sosirile lor sunt de obicei urmărite de personalul care locuiește la Windsor, fie de pe o bancă cu iarbă din apropiere, fie de la ușa casei lor.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
SWIFT REVINE PE PRIMUL LOC
MADONNA CÂNTĂ ÎN RIO DE JANEIRO
LANDO NORRIS CÂȘTIGĂ CURSA DE LA MIAMI

Cuplul regal a salutat încântat o mulțime de binevoitori înainte de a se îndrepta spre capelă prin Porticul Galileii. Sărbătoarea din acest an este mai liniștită, cu mai puțini membri ai familiei regale prezenți, pentru a reduce la minimum contactul regelui cu alte persoane în timpul tratamentului său. Regele și Regina au stat separat de restul congregației principale pentru slujba de o oră.

În mod similar, regretata Regină Elisabeta a II-a a stat separat de cei dragi atunci când a participat la funeraliile soțului ei, Prințul Philip, care au avut loc pe fondul unor reglementări stricte privind pandemia din 2021.

Frații regelui au fost primii membri ai familiei care au sosit. Prințul Edward și Sophie – Ducele și Ducesa de Edinburgh – au fost însoțiți de fiul lor, James, Conte de Wessex. Ei au fost urmați de sora Regelui, Prințesa Anne și de soțul ei, Tim Laurence, precum și de Prințul Andrew și Sarah Ferguson, Ducesă de York.

După slujbă, Camilla a primit un buchet de flori albe și galbene de la un băiat tânăr, în timp ce cuplul regal părăsea capela.

Cu mai multe strigăte de „Paște Fericit”, Charles i-a emoționat pe binevoitori făcându-și neașteptat drum spre ei, stârnind aplauzele publicului. În timpul plimbării surpriză, el a părut în largul său, oprindu-se să discute în diverse puncte și dând mâna. Nu era clar dacă Charles va participa la obișnuitul prânz de familie de după slujbă. În zilele următoare, se pare că el și Camilla vor lua o pauză pentru Paște.

În ultimele zile, el i-a salutat pe noii Ambasadori ai Republicii Moldova și Burundi la Palatul Buckingham, s-a întâlnit cu Secretarul General al Forumului pentru Vulnerabilitățile Climatice, și a stat de vorbă cu un grup de lideri comunitari și religioși din întreaga Marea Britanie. Charles a încercat să asigure națiunea că s-a ocupat de problemele constituționale într-un mesaj personal înainte de weekendul de Paște.

O absență notabilă de la festivitățile de Paște de duminică au fost Prințul și Prințesa de Wales și cei trei copii ai lor. Familia nu a mai avut o apariție publică de când Catherine a dezvăluit, în urmă cu puțin peste o săptămână, că a început chimioterapia pentru un cancer descoperit în urma testelor postoperatorii după o operație abdominală planificată în ianuarie. Soții Wales își petrec sărbătorile de Paște împreună, în timp ce continuă să se adapteze la diagnosticul lui Kate.

Kate nu a mai fost văzută în calitate oficială din ziua de Crăciun. Paștele fusese inițial sugerat de Palatul Kensington ca fiind perioada în care ea își va relua atribuțiile după operație. Cu toate acestea, revenirea ei a fost amânată până când echipa sa medicală îi va da permisiunea de a face acest lucru.

Prințul William este așteptat să își reia angajamentele publice la mijlocul lunii aprilie, odată ce Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul Louis vor reîncepe școala.

Citește și