• Creatorul Afshin Mehin colaborează cu Neuralink.
  • Afshin a creat robotul chirurgical și alte dispozitive neurotehnologice.
  • Neuralink promite să îmbunătățească viața persoanelor paralizate.

Ca să creezi un cip pentru a fi băgat în creierul uman ai nevoie de un design special. Și această combinație între tehnologie și material pentru Neuralink o face Afshin Mehin. El este omul care a dezvoltat un robot capabil să instaleze implanturi în creier.

Afshin Mehin și-a construit experiența proiectând dispozitive purtabile timp de peste un deceniu. A colaborat inițial cu Recon Instruments, cumpărată apoi de Intel, dezvoltând ochelari de soare sportivi cu tehnologie integrată. Expertiza sa în designul adaptat anatomiei capului a atras atenția Neuralink, începând colaborarea în 2018-2019.

Ce a însemnat pentru el designul interfață creier-computer?

Focalizarea principală a fost pe ușurința de utilizare pentru persoanele paralizate și îngrijitorii lor, bazându-se pe cercetări secundare pentru a identifica punctele de durere ale utilizatorilor. Siguranța a fost o preocupare majoră, în special în designul robotului chirurgical, pentru a-l face mai accesibil și mai puțin intimidant pentru pacienți și operatori.

Recomandări

AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
VICTORIE PENTRU ALCARAZ LA MADRID
BENEFICIILE URCATULUI PE SCĂRI
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
AZI FACI SPORT ÎN PARCUL COPIILOR

Ce urmează să se întâmple în neurotehnologie?

Afshin Mehin este inspirat de potențialul neurotehnologiei de a aborda întrebări filozofice despre funcționarea creierului și esența umanității. Își exprimă optimismul pentru aplicarea tehnologiei A.I. în rezolvarea problemelor practice ale persoanelor vulnerabile și își manifestă îngrijorarea privind impactul A.I. asupra intimității și libertății cognitive în contextul evoluției interfețelor creier-computer.

Citește și